reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Właśnie zadzwoniłam do lekarza i mak zrobić prywatnie bo nie wiadomo co z przychodnia. Z tym ze prywatnie chcą ode mnie skierowania, a ja nie wiek czy to ma być test obciążenia 3pkt 5pkt czy 2pkt ??? Który sie robi w ciąży :(( nie mogę sie do ginekologa teraz dodzwonić, a do zwykłej przychodni mam dzwonic jutro (bo stamtąd wezme sobie to skierowanie) ktoś sie orientuje :(((?

reklama
@Alleksandra20 tak wcześnie krzywą? Ja mam zalecenie zrobić ja do 12 tyg po porodzie.

Dobrze, z jednej str że nie chcą wypuścić malutkiej. Moja miała mieć pierwsze szczepienia w marcu i mamy odwołane. Boje się, bo jednak żadnej dawki nie ma. Co innego jakby choć ta pierwsza poszła. Wszystko się poprzesuwa w czasie a zależalo mi by w miarę szybko przyjęła dodatkowe rotawirusy i meningokoki.
Ani widzisz mi mówią 2 tyg po krzywa.

No mojej córki to nie chcą wypuścić i nie będą chcieli do maja. Ona waży 1200g i trwa w inkubatorze podłączona 3 rurkami do życia. Mnie wpuszczają niechętnie i ja sama się boję jej i innym dzieciom zanieść wirusa.

A ja nawet tej normalnej krzywej nie mialam zrobionej 😲😱i co teraz? Jestem w 27+4 (28TC) czy później nie będzie za późno??
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam. Nie było kiedy a szpitalu nie chcieli mi zrobić wciąż powtarzając że wyjdę to sobie zrobię. A ja wychodziłam i za parę dni wracałam.

Właśnie zadzwoniłam do lekarza i mak zrobić prywatnie bo nie wiadomo co z przychodnia. Z tym ze prywatnie chcą ode mnie skierowania, a ja nie wiek czy to ma być test obciążenia 3pkt 5pkt czy 2pkt ??? Który sie robi w ciąży :(( nie mogę sie do ginekologa teraz dodzwonić, a do zwykłej przychodni mam dzwonic jutro (bo stamtąd wezme sobie to skierowanie) ktoś sie orientuje :(((?
W ciąży 75g 3 punktowy z oznaczeniem glukozy naczczo, po 1h i po 2h

Lekarz rodzinny może dać Ci skierowanie bez problemu. Zadzwoń do przychodni i poproś, tylko nie wiem czy zrobisz bo laboratoria robią tylko badania konieczne i pilne

Pamiętaj żeby sobie w aptece glukozę kupic przynajmniej tak trzeba u nas. Chyba zależy gdzie i jakie labolatorium u mnie wszystko działa, ja miałam mocz powtórzyć ale boje sie teraz chodzic. Jak nic pilnego to chyba mozna odpuścić. Wariactwo całkowite a to dopiero początek.

Pani doktor powiedziała ze w ciąży wystarczy 2pkt wiec dostała skierowanie na 75g 2pkt. Boje się iść na to w Poniedziałek :/ przez tego koronawirusa

Hej . Ale mi ten tydzień zlecial szybko. Kompletnie wyprawkę bo się przestraszylam ze nic nie mam. A jak pozamykają sklepy internetowe to nic nie kupię wtedy. Trochę zamówiłam juz ale długo się czeka na dostawę. Ale jeszcze dużo musze zamówić. A kosztuje to sporo ... zwłaszcza jak wszystko na raz się kupuje. U mnie 32/33 tc i dalej leżę ale pozwalam sobie ostatnio trochę więcej siedzieć czy pochodzic i jak chodzę to mam taki nacisk na szyjke ze myślę że urodze. Straszne uczucie parcia. Myślałam że może za 2 tygodnie juz sobie wstanę i zacznę powoli funkcjonowac ale chyba nic z tego nie będzie :/ bo jak zacznę hodzi to wydaje mi się ze zaraz urodze. A teraz to chce jak najdłużej wytrzymać aby przeczekać tego wirusa.... myślicie że do maja to się skończy? ???

Słyszałyście o kolejnym przypadku śmierci w wyniku koronawirusa. To 27 letnia kobieta bez innych chorób wspołtowarzyszącyh. Ale napisali ze tydzień temu urodziła dziecko i zaraził a się od matki która wróciła z Włoch. Nie wiadomo czy matka tez ma tego wirusa. Aż mi się słabo zrobiło. Strasznie się boję teraz :/ jak to będzie z porodem i po nim...

Słyszałyście o kolejnym przypadku śmierci w wyniku koronawirusa. To 27 letnia kobieta bez innych chorób wspołtowarzyszącyh. Ale napisali ze tydzień temu urodziła dziecko i zaraził a się od matki która wróciła z Włoch. Nie wiadomo czy matka tez ma tego wirusa. Aż mi się słabo zrobiło. Strasznie się boję teraz :/ jak to będzie z porodem i po nim...
Słyszałam... matka pewnie chciała pomóc ale mogła się powstrzymać przez 2 tygodnie...na pewno nie jest jej teraz łatwo, fatalna sytuacja...

ogólnie chyba wprowadzę zakaz wizyt aż sytuacja sie nie uspokoi. Teraz siedzimu sobie z mężem sami i moja mama pomaga przy córce bo jest na urlopie ale jak się młody urodzi to obawiam się że dużo osób będzie chciało wpaść. Nie ma opcji...

reklama
Hej . Ale mi ten tydzień zlecial szybko. Kompletnie wyprawkę bo się przestraszylam ze nic nie mam. A jak pozamykają sklepy internetowe to nic nie kupię wtedy. Trochę zamówiłam juz ale długo się czeka na dostawę. Ale jeszcze dużo musze zamówić. A kosztuje to sporo ... zwłaszcza jak wszystko na raz się kupuje. U mnie 32/33 tc i dalej leżę ale pozwalam sobie ostatnio trochę więcej siedzieć czy pochodzic i jak chodzę to mam taki nacisk na szyjke ze myślę że urodze. Straszne uczucie parcia. Myślałam że może za 2 tygodnie juz sobie wstanę i zacznę powoli funkcjonowac ale chyba nic z tego nie będzie :/ bo jak zacznę hodzi to wydaje mi się ze zaraz urodze. A teraz to chce jak najdłużej wytrzymać aby przeczekać tego wirusa.... myślicie że do maja to się skończy? ???
Wczoraj byłam na wizycie u swojego ginekologa i mówił, że jak zacznie teraz wracać zagranica to obstawi czerwiec a nawet lipiec. Bez powrotów zminimalizowane mielibyśmy ryzyko przywiezienia nowych chorych i szybko dzięki kwarantannie uwinelibysmy się z tym a tak wszystko dłużej potrwa.

Do góry