reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Właśnie zadzwoniłam do lekarza i mak zrobić prywatnie bo nie wiadomo co z przychodnia. Z tym ze prywatnie chcą ode mnie skierowania, a ja nie wiek czy to ma być test obciążenia 3pkt 5pkt czy 2pkt ??? Który sie robi w ciąży :(( nie mogę sie do ginekologa teraz dodzwonić, a do zwykłej przychodni mam dzwonic jutro (bo stamtąd wezme sobie to skierowanie) ktoś sie orientuje :(((?

reklama
@Alleksandra20 tak wcześnie krzywą? Ja mam zalecenie zrobić ja do 12 tyg po porodzie.

Dobrze, z jednej str że nie chcą wypuścić malutkiej. Moja miała mieć pierwsze szczepienia w marcu i mamy odwołane. Boje się, bo jednak żadnej dawki nie ma. Co innego jakby choć ta pierwsza poszła. Wszystko się poprzesuwa w czasie a zależalo mi by w miarę szybko przyjęła dodatkowe rotawirusy i meningokoki.
Ani widzisz mi mówią 2 tyg po krzywa.

No mojej córki to nie chcą wypuścić i nie będą chcieli do maja. Ona waży 1200g i trwa w inkubatorze podłączona 3 rurkami do życia. Mnie wpuszczają niechętnie i ja sama się boję jej i innym dzieciom zanieść wirusa.

A ja nawet tej normalnej krzywej nie mialam zrobionej 😲😱i co teraz? Jestem w 27+4 (28TC) czy później nie będzie za późno??
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam. Nie było kiedy a szpitalu nie chcieli mi zrobić wciąż powtarzając że wyjdę to sobie zrobię. A ja wychodziłam i za parę dni wracałam.

Właśnie zadzwoniłam do lekarza i mak zrobić prywatnie bo nie wiadomo co z przychodnia. Z tym ze prywatnie chcą ode mnie skierowania, a ja nie wiek czy to ma być test obciążenia 3pkt 5pkt czy 2pkt ??? Który sie robi w ciąży :(( nie mogę sie do ginekologa teraz dodzwonić, a do zwykłej przychodni mam dzwonic jutro (bo stamtąd wezme sobie to skierowanie) ktoś sie orientuje :(((?
W ciąży 75g 3 punktowy z oznaczeniem glukozy naczczo, po 1h i po 2h

Lekarz rodzinny może dać Ci skierowanie bez problemu. Zadzwoń do przychodni i poproś, tylko nie wiem czy zrobisz bo laboratoria robią tylko badania konieczne i pilne

Pamiętaj żeby sobie w aptece glukozę kupic przynajmniej tak trzeba u nas. Chyba zależy gdzie i jakie labolatorium u mnie wszystko działa, ja miałam mocz powtórzyć ale boje sie teraz chodzic. Jak nic pilnego to chyba mozna odpuścić. Wariactwo całkowite a to dopiero początek.

Pani doktor powiedziała ze w ciąży wystarczy 2pkt wiec dostała skierowanie na 75g 2pkt. Boje się iść na to w Poniedziałek :/ przez tego koronawirusa

Hej . Ale mi ten tydzień zlecial szybko. Kompletnie wyprawkę bo się przestraszylam ze nic nie mam. A jak pozamykają sklepy internetowe to nic nie kupię wtedy. Trochę zamówiłam juz ale długo się czeka na dostawę. Ale jeszcze dużo musze zamówić. A kosztuje to sporo ... zwłaszcza jak wszystko na raz się kupuje. U mnie 32/33 tc i dalej leżę ale pozwalam sobie ostatnio trochę więcej siedzieć czy pochodzic i jak chodzę to mam taki nacisk na szyjke ze myślę że urodze. Straszne uczucie parcia. Myślałam że może za 2 tygodnie juz sobie wstanę i zacznę powoli funkcjonowac ale chyba nic z tego nie będzie :/ bo jak zacznę hodzi to wydaje mi się ze zaraz urodze. A teraz to chce jak najdłużej wytrzymać aby przeczekać tego wirusa.... myślicie że do maja to się skończy? ???

Słyszałyście o kolejnym przypadku śmierci w wyniku koronawirusa. To 27 letnia kobieta bez innych chorób wspołtowarzyszącyh. Ale napisali ze tydzień temu urodziła dziecko i zaraził a się od matki która wróciła z Włoch. Nie wiadomo czy matka tez ma tego wirusa. Aż mi się słabo zrobiło. Strasznie się boję teraz :/ jak to będzie z porodem i po nim...

Słyszałyście o kolejnym przypadku śmierci w wyniku koronawirusa. To 27 letnia kobieta bez innych chorób wspołtowarzyszącyh. Ale napisali ze tydzień temu urodziła dziecko i zaraził a się od matki która wróciła z Włoch. Nie wiadomo czy matka tez ma tego wirusa. Aż mi się słabo zrobiło. Strasznie się boję teraz :/ jak to będzie z porodem i po nim...
Słyszałam... matka pewnie chciała pomóc ale mogła się powstrzymać przez 2 tygodnie...na pewno nie jest jej teraz łatwo, fatalna sytuacja...

ogólnie chyba wprowadzę zakaz wizyt aż sytuacja sie nie uspokoi. Teraz siedzimu sobie z mężem sami i moja mama pomaga przy córce bo jest na urlopie ale jak się młody urodzi to obawiam się że dużo osób będzie chciało wpaść. Nie ma opcji...

reklama
Hej . Ale mi ten tydzień zlecial szybko. Kompletnie wyprawkę bo się przestraszylam ze nic nie mam. A jak pozamykają sklepy internetowe to nic nie kupię wtedy. Trochę zamówiłam juz ale długo się czeka na dostawę. Ale jeszcze dużo musze zamówić. A kosztuje to sporo ... zwłaszcza jak wszystko na raz się kupuje. U mnie 32/33 tc i dalej leżę ale pozwalam sobie ostatnio trochę więcej siedzieć czy pochodzic i jak chodzę to mam taki nacisk na szyjke ze myślę że urodze. Straszne uczucie parcia. Myślałam że może za 2 tygodnie juz sobie wstanę i zacznę powoli funkcjonowac ale chyba nic z tego nie będzie :/ bo jak zacznę hodzi to wydaje mi się ze zaraz urodze. A teraz to chce jak najdłużej wytrzymać aby przeczekać tego wirusa.... myślicie że do maja to się skończy? ???
Wczoraj byłam na wizycie u swojego ginekologa i mówił, że jak zacznie teraz wracać zagranica to obstawi czerwiec a nawet lipiec. Bez powrotów zminimalizowane mielibyśmy ryzyko przywiezienia nowych chorych i szybko dzięki kwarantannie uwinelibysmy się z tym a tak wszystko dłużej potrwa.

Do góry