reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie mała była nie odwrócona cały czas, wiec głowa uciskala mi żołądek a nogami kopała po pęcherzu. Dawało to nie raz uczucie jakbym przy mocniejszym kapniaku miała popuścić.
Głowa tak się wciskała i wypinała, że nie raz mogłam ją swobodnie w swoje ręce ująć 🤣

reklama
Grześ jest głową do dołu i wyraźnie czuję to na pęcherzu🙄 Co chwilę latam do łazienki bo zauważyłam że brzuch przestaje mi wtedy się spinać. Mam też obsesję że ta główka ciśnie na szyjkę- czasem jak kaszlę to czuję takie dziwne przeskakiwanie w pochwie/spojeniu łonowym. Pewnie sobie to wymyślam 😉

A już myslalam że tylko ja tak mam z tym pęcherz em. Dziewczyny od ok godziny mam takie wzdęcia ze aż boli i przy tym brzuch mi się spina bardzo... mam nadzieje ze to wzdęcia powodują te skurcze a nie odwrotnie! Ale jak mi 'odejdą gazy'to jest o wiele lepiej. Wiec to może nie skurcze porodowe. Może to wina swojskiego zakwasu buraczanego z dużą ilością czosnku :/

Ja jak mam pełny pęcherz albo problem z wypróżnieniem to od razu mam twardszy brzuch i napięty, dopiero jak się załatwię albo wypróżnie to od razu przechodzi, a jak przetrzymam siku to mam wrażenie że skurcze mnie łapią...

Dzielnie się trzymajcie :) mnie dzisiaj boli bardzo głowa. Do tego zgaga mnie męczy i mam tak jakby scisniety żołądek. Jak leżę to czuje taki ucisk na niego i nie chce mi się jeść tak jak wcześniej. Macie coś takiego? Albo czesto wam dzieciaczki uciskaja na pecherz? Nizby piszą ze to normalne w ciazy jak często się chodzi do łazienki siku ale to w ciazy bezproblemowej u nas wszystko budzi lęk i strach. Przynajmniej u mnie

Problemy żołądkowe mam od tygodnia, nie mogę zbyt długo leżeć na lewym boku, bo mam wrażenie, że zaraz mi pęknie, tak mnie ściska i boli. I do tego jeszcze refluks, nie ma to jak poczuć drugi raz obiad😂 Śmiejemy się z mężem, że mi się ulewa 😂😂😂

A już myslalam że tylko ja tak mam z tym pęcherz em. Dziewczyny od ok godziny mam takie wzdęcia ze aż boli i przy tym brzuch mi się spina bardzo... mam nadzieje ze to wzdęcia powodują te skurcze a nie odwrotnie! Ale jak mi 'odejdą gazy'to jest o wiele lepiej. Wiec to może nie skurcze porodowe. Może to wina swojskiego zakwasu buraczanego z dużą ilością czosnku :/

Co do wzdęć, też takie miałam na początku II trymestru. Myślałam, że mnie rozsadzi od środka. Zmieniłam dietę, jem mniej ciężkostrawnych rzeczy na raz i jak ręką odjął. Tzn. zdążają się jeszcze, ale sporadycznie, są krótkotrwałe i mniej bolesne 😉

A tak się relaksuję, by nie myśleć o głupotach i nie zamartwiać się niepotrzebnie:

15824868373944147950984649480600.jpg
Trochę koślawa, ale za pierwszym podejściem może być. Jeszcze tylko odnóżki i będzie ośmiorniczka dla mojego synusia ❤

Problemy żołądkowe mam od tygodnia, nie mogę zbyt długo leżeć na lewym boku, bo mam wrażenie, że zaraz mi pęknie, tak mnie ściska i boli. I do tego jeszcze refluks, nie ma to jak poczuć drugi raz obiad😂 Śmiejemy się z mężem, że mi się ulewa 😂😂😂

Co do wzdęć, też takie miałam na początku II trymestru. Myślałam, że mnie rozsadzi od środka. Zmieniłam dietę, jem mniej ciężkostrawnych rzeczy na raz i jak ręką odjął. Tzn. zdążają się jeszcze, ale sporadycznie, są krótkotrwałe i mniej bolesne 😉

A tak się relaksuję, by nie myśleć o głupotach i nie zamartwiać się niepotrzebnie:

Zobacz załącznik 1084233
Trochę koślawa, ale za pierwszym podejściem może być. Jeszcze tylko odnóżki i będzie ośmiorniczka dla mojego synusia ❤
Piękna ośmiorniczka! Gdzie ona tam koślawa😜 Chciałam robić ośmiorniczki dla szpitalu, jest grupa na fb która zajmuje się dystrybucją do wcześniaków ale tam się takie wymagania porobiły że sorry ale nie sprostam. Wielkość ocxka X, wielkość otworów Y, wypełnienie Z a ja robię jak umiem... ale noworodki wszystkuch znajomych przez rok dostawały moje dzieła 😂

@KundaKunda ja w temacie ośmiorniczki.. piękna ci wyszła :) jednak wydaje mi się, że ta wełna jest zbyt włochata dla takiego maluszka :( polecam yarnart jeans, a najlepiej drops safran-ta jest także zalecana przy robieniu ośmiorniczek dla wcześniaków bo jest w 100% z bawełny i bez włosków :)

Dziewczyny szybka ankieta: ile i jaki magnez bierzecie?
Mi w pierwszej ciąży lekarz przepisał asmag 3x2 i tak biorę
Teraz dostałam próbki magnefar b6 i biorę tylko 3 ale to zupełnie inna substancja(tu cytrynian czyli niby lepszy tam wodoroasparginian) więc i inna przyswajalność
Jeszcze w szufladzie mam zapas asparginu(czyli chyba to samo co asmag). Niby cytrynian jest lepiej rozpuszczalny ale mi ginekolog mówił że pacjentkom zawsze asparginian przepisuje i nie wiem czemu. Boje się też brać za dużo/za mało...

reklama
Ja teraz mam odstawiony tu w szpitalu ale brałam 3x magne b6 forte. Dziś czytałam o magnezie. Nie przedawkujesz. On jak jest już dość w organizmie to się po prostu dalej nie wchłania.

Do góry