reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny ale mnie cos boli po bokach brzucha i z tylu plecow... Czy wiezadla moga tak bolec?? To jest juz nieustanne.. Boje sie jak cholera.. W szpitalu tez miewalam takie bole dawali mi albo dodatkowa nospe albo paracetamol 🤦🏻 juz nie wiem co mam robic

Badanie labolatoryjne, wymaz z pochwy.

Nigdy go nie miałam . Szkoda , że mój ginekolog go nie robi - takie leczenie w ciemno globulkami 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Dziewczyny ale mnie cos boli po bokach brzucha i z tylu plecow... Czy wiezadla moga tak bolec?? To jest juz nieustanne.. Boje sie jak cholera.. W szpitalu tez miewalam takie bole dawali mi albo dodatkowa nospe albo paracetamol 🤦🏻 juz nie wiem co mam robic
A Ty możesz się z lekarzem jakoś skontaktować telefonicznie? Więzadła na plecach raczej nie...

Okazuje się że te infekcje to poważne zagrożenie, jeśli ma się szwankująca szyjke. Czytałam ostatnio wyniki badań chyba z USA, gdzie kobietom które miały szew, po jego zdjęciu, właśnie ze szwu pobierano próbki do badań i okazało się, że 51% miało na szwie bakterie e coli. Ja do tej pory miałam dwa razy posiew, przed pessarem i podczas zakładaniu szwu, tylko nie czekali na wynik i od razu założyli, jeszcze przed zabiegiem pompując mi dożylnie trzy razy na dziennie antybiotyk. Na szczęście okazało się że posiew był czysty a antybiotyk brałam równo 7 dni. Zobaczymy co będzie teraz, przynajmniej mocz wychodzi ok

Badanie labolatoryjne, wymaz z pochwy.
Dzięki za artykuł, coś nowego dla mnie. Jak to się ma do luteiny? Tam było napisane że na kilka dni wcześniej trzeba odstawić leki dopochwowe...

Jak wczoraj nie wzięłam luteiny to dzisiaj rano sprawdzałam pH i było kwaśne

Ja mam pytanie do dziewczyn z cukrzycą... Otóż robiłam dzisiaj ogtt i tak wynik na czczo ok, po godzinie też ok a dwóch nieco podwyższony... Czy mam się już oswajać z pomiarem cukru? Czy jeden niepoprawny wynik diagnozuje już cukrzycę? 🤔
Jaki masz ten wynik?ale jeśli jest poza normę to na pewno bedziesz miała zdiagnozowaną cukrzycę i będziesz musiała przejść na dietę i kontrolować cukier.

reklama
Dzięki za artykuł, coś nowego dla mnie. Jak to się ma do luteiny? Tam było napisane że na kilka dni wcześniej trzeba odstawić leki dopochwowe...

Jak wczoraj nie wzięłam luteiny to dzisiaj rano sprawdzałam pH i było kwaśne
O patrz, nic mi nie mówił, może chodzi o te odgrzybicze i przeciwbakteryjne. Ja intuicyjnie dwa dni przed wizytą zmieniam lutkę na doustną.

Do góry