reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja jutro mam wizytę u pojadę z zapakowana torba, czuję się kiepsko pod względem psychicznym, jakiś kryzys mnie dopadł i nadal trzyma i mam jakiś niepokój, że coś się tam chrzani... ☹Wieczorem ryczałam w łazience, wkurzyl mnie mąż ale puściły emocje i poszło rozżalenie na całą tą sytuację i taka niemoc... Ehhh. @Alleksandra20 a coś konkretnego Ci dolega teraz, coś Cię niepokoi?
W nocy mam skurcze już bolesne choć nieregularne. Ale po 2 w nocy przez godzinę to są częste. Co 10-13 minut. Dziś w dzień już kilkanaście było. Ból jak miesiączka, dziecko b nisko i mało ruchliwe.

reklama
@Mahoska @Femka84 dużo sił dla Was i małych wojowników.

Ja od wczoraj też w szpitalu. Pojawiła się gorączka i podwyższone crp (poszłam specjalnie zrobić badania bo nie wiedziałam skąd gorączka tak krótko po porodzie) Wyniki skonsultowałam że swoim lekarzem i kazał mi niezwlocznie jechać na SOR.
Dziś dostałam już antybiotyk i czekam na resztę wyników które zostały zlecone na oddziale. Na szczęście jestem z małą to mogę nią się swobodnie zajmować i karmić piersią.
Uu.. To po cc? Współczuję bardzo. Dobrze ze możliwość powrotu na połóg z dzieckiem.

Widziałam dzisiaj swoje maleństwo, już nie jest zaintubowany więc duży plus Jutro będą robić USG więc zobaczymy jak brzuszek i główka Wiadomo że jest podwyższone crp więc będzie antybiotyk Ja nadal walczę z bakteriami i z Laktatorem dzięki czemu mamy siarę dla malucha
Brawo, jesteście wspaniali! Każdy dzień niech niesie dobre wieści.

W nocy mam skurcze już bolesne choć nieregularne. Ale po 2 w nocy przez godzinę to są częste. Co 10-13 minut. Dziś w dzień już kilkanaście było. Ból jak miesiączka, dziecko b nisko i mało ruchliwe.
Jedź koniecznie sprawdzić, może trzeba coś podać na wyciszenie? Za dużo już się działo oatatnio na tym forum...

Ja czuję się dobrze chociaż byłam nacinana więc ciągnie i szczypie Poród trwał 3h i niestety po przecięciu szwu szyjka nie chciała współpracowac więc był masaż (okropne) Co do infekcji to z posiewów wyszła bakteria e.coli Ale ja co trochę coś mialam jak nie w moczu to infekcje intymne i to bez objawów Lekarze rozkładali ręce i mówili że niestety w ciąży tak bywa Przez to wszystko szyjka skracała się i ten poród-odejscie wód

Strasznie się boje że przeoczę infekcję ☹ Od ostatniej wizyty mnie swędzi. I tłumaczę sobie racjonalnie że ginekolog by coś zobaczyła, że to na pewno przez źle przycięte włoski dzień przed wizytą albo od luteiny którą zaczęłam brać dzień później. I rzeczywiście jest z dnia na dzień lepiej. Wczoraj na wieczór nie wzięłam luteiny i było zupełnie dobrze. Ale przez tydzień miałam stracha...

Strasznie się boje że przeoczę infekcję [emoji852] Od ostatniej wizyty mnie swędzi. I tłumaczę sobie racjonalnie że ginekolog by coś zobaczyła, że to na pewno przez źle przycięte włoski dzień przed wizytą albo od luteiny którą zaczęłam brać dzień później. I rzeczywiście jest z dnia na dzień lepiej. Wczoraj na wieczór nie wzięłam luteiny i było zupełnie dobrze. Ale przez tydzień miałam stracha...

Ja właśnie po luteinie tez chyba coś złapałam 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ale mam od ginekologa w razie właśnie takiej sytuacji nystatyne i clotrimazol to sobie wczoraj zaaplikowałam. Podobno po luteinie infekcje są częste . Ale boje się , bo tez mnie swędziało , wiec wolałam nie ryzykować 🤦🏻‍♀️i jak nie urok to sraczka i tak kółko 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ehhh mam nadzieję, że to tylko chwilowy kryzys. Wydaje mi się że nocą generalnie takie rzeczy są bardziej odczuwalne, czasem nawet niewłaściwa pozycja może powodować skurcze. Ja chyba też bym podjechała albo do lekarza albo na IP jak bardzo Cię to męczy, może kroplówki dadzą lepszy efekt wyciszający... 🤔Trzymam kciuki.

reklama
Do góry