reklama
Femka84
Zaciekawiona BB
Może być zwiększona wydzielina U mnie bywają dni że tego nie ogarniamHej! Czy macie czasem zwiekszone uplawy, trochę się zaniepokoiłam bo dziś ich wyjątkowo wieczorem więcej, są przezrosczyste jasne... Już sama nie wiem i brzuch mi dziś bardziej ciąży, może się przejadłam. Stresująco...
KiniakB
Fanka BB :)
Dziewczyny niedosc ze mialam okropne urodziny to jeszcze moj maz nie chce dalej wynajmowac mieszkania tylko chce zebysmy zamieszkali u niego w domu na pietrze z jwgo siostrami i rodzicami bo uwaza, ze dzieki temu oszczedzimy na swoj dom. Jestem zdruzgotana bo ja sobie tego nie wyobrazam mam takie nerwy okropne, ze jesli to dziecko urodzi sie zdrowe i w terminie to tylko bede dziekowac Bogu po co mi robi takie stresy
Dziewczyny za który tydzień Wasi lekarze uważają w miarę bezpieczny na poród przedwczesny? Mówią Wam coś o tymwiadomo, że najlepiej donosic do końca ale przy naszych problemach bywa różnie... Moj ostatnio wypalił, że bezpieczni to my będziemy w 35 tyg. Na pocieszenie dodał, że zna zdrowa dziewczynkę, która urodziła się z bardzo wczesnej ciąży (z nerwów nie zakodowałam tygodnia ani wagi dziecka) a zna przypadki, gdzie rodziły się dzieci np w 29 tyg z wagą 1200 i nie dawały rady... Może macie jakieś bardziej optymistyczne info w tym zakresie?
Alleksandra20
Trudno tu coś statystycznie wyrokować.. Mój mówi że 2 kg i mniej nie chce słyszeć. Czyli tak właśnie ok 34.. Leżałam z dziewczyną która rodziła w 32 i jej córcia mimo że dłużej były w szpitalu pozniej z rozwojem radziła sobie lepiej niż moja 36/37 2500g. Ja do 32 jestem na wdechu. W 34 żegnam się z tym strachem. W 36 mogę iść.Dziewczyny za który tydzień Wasi lekarze uważają w miarę bezpieczny na poród przedwczesny? Mówią Wam coś o tymwiadomo, że najlepiej donosic do końca ale przy naszych problemach bywa różnie... Moj ostatnio wypalił, że bezpieczni to my będziemy w 35 tyg. Na pocieszenie dodał, że zna zdrowa dziewczynkę, która urodziła się z bardzo wczesnej ciąży (z nerwów nie zakodowałam tygodnia ani wagi dziecka) a zna przypadki, gdzie rodziły się dzieci np w 29 tyg z wagą 1200 i nie dawały rady... Może macie jakieś bardziej optymistyczne info w tym zakresie?
Karolina1609
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny, orientujecie się czy jak już raz dostałam dwie dawki sterydow na rozwój plucek w 24tc czy jeszcze raz przed porodem jest szansa dostać dawkę czy juz raczej nie? Teraz jestem w 30 tc
reklama
Alleksandra20
Ja miałam podane w 30 i więcej nie. A ta niunia z 32tc nie miała wcale podanych. Dziś ma kilka lat.
Podziel się: