reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
W poprzedniej ciąży nauczyłam się szydełkowania z youtube. To prostsze niż robienie na drutach i daje mnóstwo satysfakcji 💙 hipcie cudowne!

Dziewczyny jutro mam urodziny. Maz przyszedl do domu i pyta mnie co mysle o tym zeby jego siostra i jej chlopak jutro do nas przyszli... Szczerze mu powiedzialam, ze ja nie chce nikogo na moje urodziny.., zle sie z tym czuje ze leze a oni beda siedziec :/ nie oswoilam sie jeszcze z sytuacja i chcialam spedzic na spokojnie. Szczerze to glupio sie jakos teraz czuje ze odmowilam.. , ale to moje urodziny i nie chce ich spedzac w taki sposob :/ co wy o tym myslicie? Wam tez by bylo tak dziwnie? U mnie jutro 23+0 tc ❤

Dziewczyny jutro mam urodziny. Maz przyszedl do domu i pyta mnie co mysle o tym zeby jego siostra i jej chlopak jutro do nas przyszli... Szczerze mu powiedzialam, ze ja nie chce nikogo na moje urodziny.., zle sie z tym czuje ze leze a oni beda siedziec :/ nie oswoilam sie jeszcze z sytuacja i chcialam spedzic na spokojnie. Szczerze to glupio sie jakos teraz czuje ze odmowilam.. , ale to moje urodziny i nie chce ich spedzac w taki sposob :/ co wy o tym myslicie? Wam tez by bylo tak dziwnie? U mnie jutro 23+0 tc ❤
Nie rób niczego z poczucia obowiązku jeśli czyjesz że to ryzykowne. Przy córce leżałam i jakoś tak znajomi z daleka do nas przyjechali. Niby miałam przy nich leżeć ale strasznie niezręcznie było. Cały wieczór byłam pomiędzy "nie będę leżeć jak wszyscy siedzą, na pewno nic się nie stanie, nie będę się wygłupiac" a "muszę leżeć bo lekarz kazał". Dużo nerwów mnie to kosztowało.

A druga historia: mąż widział że popadam w depresję w domu i dzisiaj wyciągnął mnie i znajomych do knajpki indyjskuej. Trochę inna sytuacja bo nie mam bana na chodzenie ale wkurzyłam się bo nie miałam ochoty, chętniej pomarudziłabym sobie sama w domu a tu trzeba się uśmiechać. Ale uparł się że go tylko do auta, 3kroki do restauracji, 1,5h jedzonka. Potem jeszcze znajomi nas do siebie zaprosili, dostałam kawkę, czekoladki i ułożyli mnie na sofie. Bosko było, mam teraz energię leżeć dalej.

Musisz pomyśleć co sprawi ci więcej przyjemności w twoje urodziny.

Dziewczyny jutro mam urodziny. Maz przyszedl do domu i pyta mnie co mysle o tym zeby jego siostra i jej chlopak jutro do nas przyszli... Szczerze mu powiedzialam, ze ja nie chce nikogo na moje urodziny.., zle sie z tym czuje ze leze a oni beda siedziec :/ nie oswoilam sie jeszcze z sytuacja i chcialam spedzic na spokojnie. Szczerze to glupio sie jakos teraz czuje ze odmowilam.. , ale to moje urodziny i nie chce ich spedzac w taki sposob :/ co wy o tym myslicie? Wam tez by bylo tak dziwnie? U mnie jutro 23+0 tc [emoji173]

Ja się nie przejmuje - nie raz tez chciał ktoś przyjechać to grzecznie odmawiałam i tyle . To tobie ma być wygodnie i ty masz się czuć komfortowo . Nie przejmuj się - podziękuj i grzecznie odmów i tyle .

Doskonale to rozumiem. Moje problemy z szyjka zaczęły się 19go grudnia przed samymi świętami. Musialam iść do szpitala i mężowi zapowiedziałam żeby nikt do mnie nie dzwonił i mnie nie odwiedzał. Tylko on i córeczka. Święta spędziłam w domu ale samotnie bo ciągle płakałam .. a sylwestra spędziłam w szpitalu. Siostry męża wiem ze maja mi to za złe ale ja mam to gdzieś. Po rozmowie z jedną z nich to czułam się gorzej tylko bo zamiast pocieszyć to powiedziała ze lekarze w szpitalu w którym mam rodzic to konowały żebym zmieniła lekarza i wogóle ze raczej nie dotrzymam do końca ciąży. Wiec juz z nią nie gadam :/

Nas jak odwiedzają znajomi to czas jakoś szybciej i milej mija. Takie chwilowe oderwanie od codzienności. Dla mnie tylko najgorsze jest tłumaczenie wszystkim, że muszę się mocno oszczędzać i siedzieć w domu do końca ciąży. Mam wrażenie, że niektórzy myślą, że przesadzam i wymyślam.
Upieklam dzisiaj ciasto i chyba zaraz sama obalę cała blachę :/ Cała ciąże całkiem dobrze się trzymałam z wagą, coś mi się wydaje, że nadrobie w końcówce ciąży :p

Zrób tak, żebyś Ty się czuła komfortowo. To Twoje święto, nie ich 😉 I niech Ci nie będzie głupio, bo nie ma powodu. Spokojnych urodzin życzę ❤️

reklama
Do góry