reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cisza tu jakaś dzisiaj...
A ja akurat po 2 dniach aresztu domowego miałam wychodne: kupiłam fotelik samochodowy i byłam na obiedzie u mojej mamy. Miło wyjść z domu. Zauważyłam że brzuch mi jakby mniej twardniał, albo leżenie mi nie służy albo z nudów leżąc wyczuwam wszystko co wyprawia moja macica😊

reklama
Hej. Dziś wielki dzień dla Cookies :) daj znać co u Ciebie. Ja miałam wycieczkę do laboratorium i jestem strasznie zmęczona do tego brzuch mi twardniał często. Boli mnie krocze... wizyta u lekarza dopiero 13go a już się boje ze coś nie tak po tej wycieczce.

Cześć. @Magdalenka16 dam znać po wszystkim. Póki co jestem "wymięta" przez zgage, refluks i harce małej nie mogłam zasnąć do i usnęłam po 2 a wstałam z tego samego powodu przed 6 🤦‍♀️
Z tym bólem krocza to co rusz każda się zmaga. Więcej leżysz i odzwyczajasz ciało od nacisku grawitacji a dziecko też coraz większe się robi. Odpoczywaj teraz po powrocie.

Cześć. @Magdalenka16 dam znać po wszystkim. Póki co jestem "wymięta" przez zgage, refluks i harce małej nie mogłam zasnąć do i usnęłam po 2 a wstałam z tego samego powodu przed 6 🤦‍♀️
Z tym bólem krocza to co rusz każda się zmaga. Więcej leżysz i odzwyczajasz ciało od nacisku grawitacji a dziecko też coraz większe się robi. Odpoczywaj teraz po powrocie.
Odpoczywam sobie :) po takiej wyprawie to aż miło położyć się do ciepłego łóżeczka. Ja wiem ze kiedyś to pewnie będę tęsknić za tym leżeniem jak się wszystko dobrze zakończy.

Ja ciągle przeżywam lęk jak dziecko tak nisko, że czuję jakby coś się działo w pochwie. Okropne uczucie. Od razu sobie wyobrażam że szew puścił i że szyjka zero. Jak kiedyś.

A ja dziś byłam na pierwszym KTG [emoji6] brzuch mi twardniał i lekarz kazał zrobić ktg . Okazało się , że skurcze macicy w normie a dziecko bardzo ruchliwe - w ciągu pół godziny - 70 ruchów 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Wróciłam i dalej leżę ...... ahhhhhhhn
A tak fajnie wyjść do ludzi 🤣🤣🤣🤣🤣

Ja ciągle przeżywam lęk jak dziecko tak nisko, że czuję jakby coś się działo w pochwie. Okropne uczucie. Od razu sobie wyobrażam że szew puścił i że szyjka zero. Jak kiedyś.
Ja też mam dzisiaj takie uczucie ze szyjki nie ma bo taki dawny bol tam jest. A to chyba za wcześnie na bóle krocza takie typowe u zdrowej ciąży. Ale to lekarz musi sprawdzić. Mnie hyba coś łapie. Gardło mnie pobolewa lekko i ogólnie czuje się gorzej. A czym się leczyć przy cukrzycy?

reklama
Do góry