reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Cookie rzadko przekraczam na czczo, więc na razie nie zwiększamy tylko leje do wszystkiego co jem wieczorem olej sezamowy/lniany. Tak raz w tygodniu mi się zdarza 90 kilka. Zwykle 84-89 na tych 10j. Ale obiadów to sobie nie umiem ułożyć. Albo tak jak jest i jest ok, ale nie tyję w ogóle. Albo zjem dobrze ale te 4j zbijają na godzinę a potem rośnie i trzyma 3h wysoko.

Myślałam że na czczo też Ci skaczą, dlatego napisałam o zwiększeniu. Tyciem się nie martw, długo nie tyłam ruszyłam jakoś po 6 mies

A bym wciągnęła pączka bezglutenowe go i kawę latte ! Taka mam zachcianki :) teraz dieta cukrzycowa a później dla matki karmiącej. Dieta cukrzycowa juz mnie wkurza a jestem dopiero 3 tygodnie :) nie wiem co jeść jak jeść i o której. Jakoś w pierwszej ciąży inaczej podchodzilam do diety i skończyło się dobrze. To może teraz tez tak będzie. A na następnej wizycie zapytam się lekarza czy jak będę mieć insulinę to mogę w tym szpitalu moim rodzic. Bo jak nie to trzeba szukać innego lekarza w połowie ciazy..
Kochana nie ma diety matki karmiacej[emoji39] o ile dziecko nie będzie ewidentnym alergikiem...
Ja jadłam prawie wszystko, piłam kawę itp
Nie jadłam kapusty, ogórków, grochu i fasoli[emoji16]
Po pół roku KP nadal jem prawie wszystko nawet kapustę kiszona i ogórki... Ale grochu i fasoli nie mogę hehe

A czy przy cukrzyca ciążowej z insulina trzeba robić dziecku jakieś dodatkowe badania? Spotkałam się z tym ze pisały dziewczyny o konsultacji kardiologiczne i usg.

A czy przy cukrzyca ciążowej z insulina trzeba robić dziecku jakieś dodatkowe badania? Spotkałam się z tym ze pisały dziewczyny o konsultacji kardiologiczne i usg.
To zależy ile tej insuliny bierzesz. Zazwyczaj kierują na usg i do kardiologa. Mój syn w ciąży bez cc jako wcześniak był kompleksowo przebadany po porodzie i na noc zabrany na obserwacje. Miał usg wszystkich organów i ciemiączka, kompleksowa morfologie i echo serca.

reklama
Z tego co mnie wiadomo po prostu będą miały zbadana glukoze bo jak wyjdą z brzucha to im nagle spadnie cukier. Jeśli spada sporo to podają glukoze. Ale zazwyczaj u matek które mają cukrzycę tylko w ciąży i ją kontrolują wszystko u dzieci ok.

Do góry