reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Może nie tu powinnam pytać, ale może któraś z Was miała podobnie. Właśnie jestem po badaniu prenatalnyn w 13tc. Z dzidziusiem wszystko ok, tylko martwi mnie położenie łożyska. Jest na przedniej ścianie, nisko. Lekarz nie mówił, że jest przodujace, tylko on ogólnie mało mówił. Czy któraś z Was tak miała a później łożysko się podniosło?
Ja mam łożysko na przedniej ścianie tez. O tym czy nisko jest łożysko to nie mówił chyba wiec nie pomogę.

reklama
Magdalenka ale wafel ryżowy to taki sobie pomysł. To wcale nie jest dla nas takie dobre. Indeks wafli masz 64. To sporo. A masz na 21-22 zjeść coś co zbija cukier nocny. Wafel tego na pewno nie robi. Chleb żytni razowy IG 50. Ja też mogę zjeść tylko jedna kromeczkę. Po 2 mam 150-170. Ale posiłki co 2-3 godziny są akurat u nas. 6 posiłków sobie rozpisz. Śniadanie, drugie, obiad, podwieczorek, kolacja 1 ok 19 i kolacja 2 ok 22. Tylko ta druga to nie chodzi o to żeby się najeść tylko rytm trawienia cukrow utrzymać.

W 13tc nisko na przedniej to nic złego. Zwykle się podnosi. Mi się podniosło i dopiero po 20tc da się powiedzieć czy jest zbyt nisko. Spokojnie. Macica jest jak balonik. Jak narysujesz kropkę blisko ujścia a potem pompujesz to ta kropka się z Jadzię wyżej siłą rzeczy. Tak zdaje się mamaginekolog na blogu tłumaczyła.
A ja 25 tc i dalej łożysko na przedniej scianie ale nie mówił ze to źle. W sumie nic nie mówił.

Przednia ściana jest ok, tylko że ja mam na przedniej i nisko. Lepiej jak jest wysoko.
Ja ogólnie jak pojawiły się problemy z szyjka to miałam bardzo nisko brzuch i czasami miałam uczucie ze dziecko zaraz mi wypadkie. Ale leżenie dużo daje. Juz nie mam takiego uczucia .czasami się zdarzy ale wtedy poducha pod pupę i dziecko idzie wyżej.

reklama
Ja ogólnie jak pojawiły się problemy z szyjka to miałam bardzo nisko brzuch i czasami miałam uczucie ze dziecko zaraz mi wypadkie. Ale leżenie dużo daje. Juz nie mam takiego uczucia .czasami się zdarzy ale wtedy poducha pod pupę i dziecko idzie wyżej.
Ja nie dostałam żadnych zaleceń przez to łożysko żeby leżeć, czy dużo odpoczywać. Nic nie mówił.

Do góry