akacjova89
Fanka BB :)
Hej, w którym tygodniu zadecydowali u Ciebie CC w związku z ułożeniem miednicowym?USG, ktg i zdjęcie pessara.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej, w którym tygodniu zadecydowali u Ciebie CC w związku z ułożeniem miednicowym?USG, ktg i zdjęcie pessara.
W poniedziałek będę wiedziała dokładnie kiedy cc i czy nadal ta opcja (czuje że nadal główki w dole nie ma). Dziecko od 30tc cały czas nie odwrócone, więc na ostatniej wizycie 2 tyg temu (36tc) rozmawiałam z lekarzem o tym.Hej, w którym tygodniu zadecydowali u Ciebie CC w związku z ułożeniem miednicowym?
Doskonale Cię rozumiemW tym/ przyszłym tygodniu(zależy od aplikacji)kończę pełne 6miesięcy, myślę że nawet bez problemów z szyjką to godny czas żeby przejść na l4 Pewnie bym się nie zdecydowała gdyby nie mój szyjkowy stres, może to opatrzność daje mi znać że już dość. W każdym razie w pracy pytają kiedy znikam, najpierw mówiłam że 11 mam wizytę i od niej zależy ale jak przygotowałam się na "w razie gdyby" to doszłam do wniosku że poradzą sobie a mi odejdzie poczucia winy i myśli że "głupio robię". Już czas
Dokładnie wtedy wchodzi w grę insulina nocna dlugodzialająca. Ja raz zjem o 22 raz nie, ale przeważnie wypijam sobie jogurt bezcukrowy czy kefir.A jak masz wysoki cukier na czczo to nie insuliną z rana tylko właśnie o 22 do tego ostatniego posiłku.
W 13tc nisko na przedniej to nic złego. Zwykle się podnosi. Mi się podniosło i dopiero po 20tc da się powiedzieć czy jest zbyt nisko. Spokojnie. Macica jest jak balonik. Jak narysujesz kropkę blisko ujścia a potem pompujesz to ta kropka się z Jadzię wyżej siłą rzeczy. Tak zdaje się mamaginekolog na blogu tłumaczyła.Może nie tu powinnam pytać, ale może któraś z Was miała podobnie. Właśnie jestem po badaniu prenatalnyn w 13tc. Z dzidziusiem wszystko ok, tylko martwi mnie położenie łożyska. Jest na przedniej ścianie, nisko. Lekarz nie mówił, że jest przodujace, tylko on ogólnie mało mówił. Czy któraś z Was tak miała a później łożysko się podniosło?
Ja jem bardzo często. Wydaje mi się ze za często nawet. Czasami to eyhodzi co 2 godziny. Alr musze tak rozbijac bo jak zjem np 2 kanapki na raz to cukier mam wyzszy. A w nocy te kolacje o 21 to jem ale głodna nie jestem jest to wafel ryżowy z serem żółtym.Magdalenka ale jeść w cukrzycy trzeba często. Nie chodzi o to żebyś miała niski cukier z głodu rano bo wtedy będą też ketony. Chodzi o to żebyś zjadła późno coś co nie podnosi Ci cukru. Sama musisz znaleźć co to jest i ten posiłek o 21-22 jest konieczny. Tylko niskoglikemiczny lub wręcz wspomagający trawienie cukrów. Strasznie długo masz czekać do tego diabetologa. Kobieta w ciąży powinna mieć w 7 dni wizytę lub wskazanie innej poradni.