reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej, w którym tygodniu zadecydowali u Ciebie CC w związku z ułożeniem miednicowym?
W poniedziałek będę wiedziała dokładnie kiedy cc i czy nadal ta opcja (czuje że nadal główki w dole nie ma). Dziecko od 30tc cały czas nie odwrócone, więc na ostatniej wizycie 2 tyg temu (36tc) rozmawiałam z lekarzem o tym.

W tym/ przyszłym tygodniu(zależy od aplikacji)kończę pełne 6miesięcy, myślę że nawet bez problemów z szyjką to godny czas żeby przejść na l4😊 Pewnie bym się nie zdecydowała gdyby nie mój szyjkowy stres, może to opatrzność daje mi znać że już dość. W każdym razie w pracy pytają kiedy znikam, najpierw mówiłam że 11 mam wizytę i od niej zależy ale jak przygotowałam się na "w razie gdyby" to doszłam do wniosku że poradzą sobie a mi odejdzie poczucia winy i myśli że "głupio robię". Już czas
Doskonale Cię rozumiem 😉

Magdalenka ale jeść w cukrzycy trzeba często. Nie chodzi o to żebyś miała niski cukier z głodu rano bo wtedy będą też ketony. Chodzi o to żebyś zjadła późno coś co nie podnosi Ci cukru. Sama musisz znaleźć co to jest i ten posiłek o 21-22 jest konieczny. Tylko niskoglikemiczny lub wręcz wspomagający trawienie cukrów. Strasznie długo masz czekać do tego diabetologa. Kobieta w ciąży powinna mieć w 7 dni wizytę lub wskazanie innej poradni.

Może nie tu powinnam pytać, ale może któraś z Was miała podobnie. Właśnie jestem po badaniu prenatalnyn w 13tc. Z dzidziusiem wszystko ok, tylko martwi mnie położenie łożyska. Jest na przedniej ścianie, nisko. Lekarz nie mówił, że jest przodujace, tylko on ogólnie mało mówił. Czy któraś z Was tak miała a później łożysko się podniosło?

Ja juz miałam wizytę u diabetolog. Ale powiedziałam jej ze musze leżeć ciągle to powiedziała ze wizyta 13 lutego.Haba ze coś się będzie działo to wcześniej. Tylko teraz nie wiem czy poczekać do tego czasu czy jechać tydzień przed. Ale chciałabym może jeszcze popróbować z tym jedzeniem na kolacje i z rana zawsze mierzyć cukry mniej więcej o talent porze. A jak to nic nie da to na wizycie pewnie mi da ta insulinę.

Może nie tu powinnam pytać, ale może któraś z Was miała podobnie. Właśnie jestem po badaniu prenatalnyn w 13tc. Z dzidziusiem wszystko ok, tylko martwi mnie położenie łożyska. Jest na przedniej ścianie, nisko. Lekarz nie mówił, że jest przodujace, tylko on ogólnie mało mówił. Czy któraś z Was tak miała a później łożysko się podniosło?
W 13tc nisko na przedniej to nic złego. Zwykle się podnosi. Mi się podniosło i dopiero po 20tc da się powiedzieć czy jest zbyt nisko. Spokojnie. Macica jest jak balonik. Jak narysujesz kropkę blisko ujścia a potem pompujesz to ta kropka się z Jadzię wyżej siłą rzeczy. Tak zdaje się mamaginekolog na blogu tłumaczyła.

reklama
Magdalenka ale jeść w cukrzycy trzeba często. Nie chodzi o to żebyś miała niski cukier z głodu rano bo wtedy będą też ketony. Chodzi o to żebyś zjadła późno coś co nie podnosi Ci cukru. Sama musisz znaleźć co to jest i ten posiłek o 21-22 jest konieczny. Tylko niskoglikemiczny lub wręcz wspomagający trawienie cukrów. Strasznie długo masz czekać do tego diabetologa. Kobieta w ciąży powinna mieć w 7 dni wizytę lub wskazanie innej poradni.
Ja jem bardzo często. Wydaje mi się ze za często nawet. Czasami to eyhodzi co 2 godziny. Alr musze tak rozbijac bo jak zjem np 2 kanapki na raz to cukier mam wyzszy. A w nocy te kolacje o 21 to jem ale głodna nie jestem jest to wafel ryżowy z serem żółtym.

Do góry