Alleksandra20
Fanka BB :)
Dziewczyny, moja córka też jest cała zdrowa, leżałam od 8tc, szew w 23 czy 24, w 30tc szyjka zero, a urodziłam w 36/37. To się naprawdę może dobrze skończyć.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokladnie, ja nie mam ani szwu, ani pessara i szyjka trzyma się na,, słowo honoru,, więc sytuacja gorsza. Waga tak jak piszesz, jest przybliżona, dopiero po 30 tc można dokładniej stwierdzić czy dziecko prawidłowo przybiera na wadze. Chociaż i tak dużo zależy od sprzętu i tego jak dokładnie lekarz zbierze pomiary na usg.Odpowiedz kompetentna. Pessar założyli ci w odpowiednim momencie i wg mnie szyjka już nie leci. Wiele z nas wytrzymało do terminu bez krążka czy szwu, wiec pomyśl sobie, że jesteś w lepszej sytuacji, bo jest coś co szyjke trzyma i nie pozwoli puścic. A lekarze wiedza co robią
I pamiętaj, że usg podaje przybliżoną, a nie dokładną wagę dziecka. Odchylenia mogą być i jeśli lekarz nie widzi powodów do niepokoju to tymbardziej ty nie powinnaś się tym zamartwiać.
Dokładnie, moja jest mniejsza niżby powinna być wg tc., ale przybiera systematycznie prawidłowe wartości, przepływy i łożysko ok, więc nie martwię się. Wystarczy, że lekarz przesunie rękę o 1-3 mm i już o ileś g waga skoczy lub spadnie.Dokladnie, ja nie mam ani szwu, ani pessara i szyjka trzyma się na,, słowo honoru,, więc sytuacja gorsza. Waga tak jak piszesz, jest przybliżona, dopiero po 30 tc można dokładniej stwierdzić czy dziecko prawidłowo przybiera na wadze. Chociaż i tak dużo zależy od sprzętu i tego jak dokładnie lekarz zbierze pomiary na usg.