akacjova89
Fanka BB :)
Ja tylko odliczam dni do poniedziałku, do wizyty u lekarza.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Powiem Ci, że ja nie jestem aż tak przewrazliwiona na każdy ból. Jak boli i przechodzi po prysznicu/nospe to ok. W czasie wizyty zgłaszam. Jeśli lekarz mówi, że jest ok to nie analizuje i nie doszukuje złego. Jak czułam ból i nie wiedziałam czy to pęcherz czy ucisk dziecka to zrobiłam sama badanie moczu. Z wynikiem poszłam do lek rodzinnego. Potwierdziła lekki stan zapalny, dała lek który brałam też w pierwszej ciąży.
Spokojna jestem, jak coś pobolewa to leżę, jak nie to robię co mam zrobić. Pessar działa, trzyma co ma trzymać. Gdyby nie skurcze to pracowałabym jeszcze z mies dłużej. Gin po założeniu pessara na początku ciąży chciał dać mi L4, ale po co skoro czułam się ok. Jak zaczęłam bardziej odczuwać skurcze w wyższej ciąży to poszłam na L4. Niektórzy dziwił się, że mając go pracuje.
No robiłam posiew moczu ale wyszedł dobry. Jakbym miał infekcje pochwy to też cewka może piec?Vanilia ja jestem fanką posiewów. Coś się dzieje to pierwsza droga do wyjaśnienia.
Trzyma się dobrze. Założony mam od 15tc i szyjka wg mojego lekarza długa i ładna. Założył mi go profilaktycznie zanim skurcze zaczęły występować, by nie było powtórki z poprzedniej ciąży.Czy pomimo skurczow Twój pessar trzyma i nie skraca Ci się szyjka?
A widzisz byś miała uplawy?No robiłam posiew moczu ale wyszedł dobry. Jakbym miał infekcje pochwy to też cewka może piec?
Juz nie pamiętam ile miała twoja szyjka przed założeniem pessara? Moja tylko 20 mm. Jak spojrzec na linijkę to bardzo mało proszę Boga by wytrzymała.Trzyma się dobrze. Założony mam od 15tc i szyjka wg mojego lekarza długa i ładna. Założył mi go profilaktycznie zanim skurcze zaczęły występować, by nie było powtórki z poprzedniej ciąży.
Rozumiem a jak było z poprzednią ciąża? Pewnie gdzieś opisywalas historie, ale ja nie wszystko kojarzęTrzyma się dobrze. Założony mam od 15tc i szyjka wg mojego lekarza długa i ładna. Założył mi go profilaktycznie zanim skurcze zaczęły występować, by nie było powtórki z poprzedniej ciąży.