reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja po 2 tygodniach leżenia zauważyłam że moje mięśnie na udach i lydkach zrobiły się takie miekkie . A co to będzie po 4 miesiacach lezenia. .. a dziewczyny mam jeszcze jedno zapytanie odnośnie nospy: czytałam ze nospa może powodować również rozluźnienie mięśni szyjki i tym samym jej skracanie. Lekarze niechętnie ja dlatego przypisują. Czy spotkaliście się z tym? Można zwariowac jak coś działa na skurcze to znów szkodzi szyjce !

Jedni mówią że nospa działa źle na szyjke, inni że na dziecko i jego napięcie mięśniowe, a jeszcze inni że ani jedno ani drugie.. Trzeba zaufać lekarzowi prowadzącemu bo innego wyjścia nie ma. 10 lat temu miałam fenoterol, jest wycofany. Ważne że mam córkę.

Po leżeniu mięśnie i stawy są słabsze, ale nic mi nie jest i nie było po leżeniu 7mcy w poprzedniej ciąży.

Jedni mówią że nospa działa źle na szyjke, inni że na dziecko i jego napięcie mięśniowe, a jeszcze inni że ani jedno ani drugie.. Trzeba zaufać lekarzowi prowadzącemu bo innego wyjścia nie ma. 10 lat temu miałam fenoterol, jest wycofany. Ważne że mam córkę.

Po leżeniu mięśnie i stawy są słabsze, ale nic mi nie jest i nie było po leżeniu 7mcy w poprzedniej ciąży.
Też właśnie 10 lat wstecz go bralam....
Teraz podobno jest tylko w kroplowce w szpitalu i też go niechetnie daja[emoji848]a no spe lykalam garściami...
Syn zdrowy, żadnych problemów z napięciem itp

Moja córka miała sporo problemów z napięciem, ale urodzoną przed terminem, z wylewami dokomorowymi w mózgu, wcisnieta w kanał rodny kilka tygodni. Jak miała nie mieć..
Teraz raczej magnez a fenoterol tylko chyba jak próbują akcję zatrzymać na parę dni chociaż.

Moja córka miała sporo problemów z napięciem, ale urodzoną przed terminem, z wylewami dokomorowymi w mózgu, wcisnieta w kanał rodny kilka tygodni. Jak miała nie mieć..
Teraz raczej magnez a fenoterol tylko chyba jak próbują akcję zatrzymać na parę dni chociaż.
Jejku to brzmi strasznie co piszesz:wylewy w mózgu 😢 napięcie pewnie da się wypracować rehabilitacją, ale wylewy to coś poważnego ... coraz bardziej się boję.

Fenoterol i magnez w kroplowkach również i mi podawano codziennie w szpitalu. Syn nie miał żadnych problemów ze str układu nerwowego czy ruchowego.

reklama
coraz bardziej się boję.
Ale te wylewy u niej nie miały nic wspólnego ze skurczami w trakcie ciąży. Nie mogłam mieć CC bo mam zaburzenia krzepnięcia krwi, leki na to i było za wcześnie od podania leku do zabiegu, minęło 3 godziny a powinno minimum 12. Czekać też nie mogli, bo wody plodowe wyciekły, pęcherz pękł na raz. Ostatecznie nic jej nie jest, rehabilitacja pomogła, jak miała pół roku to już obraz usg mózgu był cacy, tyle tylko że wszystkie szczepienia miała później niż wg kalendarza. Teraz piątkowa uczennica, samodzielna i sprytna. Zdrowa. Chodziła i siadała trochę później niż wszyscy, reszta w normie.

Do góry