reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Magdalenka wydaje mi się że tym razem mama tymbardziej pomoże. Moja też mi proponował przeprowadzkę, bo ma jedno piętro a ja u siebie do sypialni po schodach muszę iść. Ja nie chciałam bo nie chce się wyprowadzać od męża, ale jak Twój i tak w delegacji to bym przemyslala. Ja widzę po napięciu brzucha jak inaczej jest w te dni, w które mama przywozi córkę ze szkoły i jest ze mną do 17.00

Magdalenka wydaje mi się że tym razem mama tymbardziej pomoże. Moja też mi proponował przeprowadzkę, bo ma jedno piętro a ja u siebie do sypialni po schodach muszę iść. Ja nie chciałam bo nie chce się wyprowadzać od męża, ale jak Twój i tak w delegacji to bym przemyslala. Ja widzę po napięciu brzucha jak inaczej jest w te dni, w które mama przywozi córkę ze szkoły i jest ze mną do 17.00
Zobaczę jak to będzie nie planuje nic na najbliższy tydzień. Teraz żyje z dnia na dzień. U mamy też jest wszystko na jednym piętrze. A ja w domu mam schody i szłam na noc spać i rano tylko z nich schodzilam. Czyżby od tego tak szyjka mi poleciała. .. nie wiem 😕 a to Tobie ten brzuch tez się napina?czy to powoduje skracanie szyjki?Boże mam tylko nadzieję ze teraz dzięki pessarowi nie będzie się dalej skracać. .

Czasem jest tak, że szyjka nagle się skróci, a potem stoi do końca w miejscu. Ja tak miałam w 2 ciazach [emoji6] czasem taka nasza uroda dziewczyny.
A na końcu przy porodzie wredna małpa nie chce puscic[emoji23]

Pamiętajcie też że macica naturalnie ćwiczy-skurcze braxtona-hiksa itp... Nie każde napięcie brzucha skraca szyjke. Skracaja ja bolesne skurcze które ciągną od góry do dołu tych się trzeba bac...

Uklucia w szyjce - też miałam, czasem się zdarza że dzidzia ucisnie na jakis nerw, wiśnie nie tam gdzie trzeba główkę, rękę itp

No.... Więc nie każde napięcie brzuszka czy uklucie w pochwie znaczy najgorsze, że coś się dzieje.

Wywód pisany na moich doświadczeniach!!!!! - choć pamiętam jak ja też lekko panikowalam jak się coś dzialo[emoji39] więc idealnie was rozumiem...

U mnie np gdybym chciała 3 dziecko to wiem, że będę miała te same problemy co przy poprzednich ciazach, ale też wiem że szyjka zatrzyma mi się na mniej więcej 1,5 cm, a na końcu nie będzie chciała wspolpracowac[emoji23]

No napina, napina.. Czasem skraca, czasem nie. Raz mi poleciała ponad cm w tydzień, innym razem nic mimo dużych skurczy. Teraz jest niby ciut ponad 2cm. Lejek wcześniej widzieli, teraz mówią że zamknięta.

Jak ja bym tak chciała żeby i u mnie ta szyjka się nie skracała i te twardnienia wyciszyły. W sumie to lekarz tez zdziwiony ze po tych lekach one dalej są 😕

reklama
A co z infekcją? Jest? Nie ma? Coś podają?
Posiew z moczu ujemny. A na posiew z pochwy jeszcze czekam dopiero we wtorek coś może się dowiem. Poza tym chce poprosić lekarza aby mi zrobili krzywa cukrzycowa . Nie wiem czy to ma sens w 22 tc ale jakurat później mi ją zleci to ja musze jechać 25 km samochodem do laboratorium i tam siedzieć min 2 godz a boje się ze to skróci moja szyjka. . A tak to tutaj miałabym to badanie na miejsvu.

Do góry