reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A ja narazie nie aplikuje żadnych leków dopochwowo i nie sprawdzam sobie gdzie jest pessar. Pewnie też bym wyczuł a ze cós jest źle. Jak to u mnie.

A dziewczyny spotkaliście się z czymś takim ze po kroplowce z magnezu mrowaily wam albo lekko drzaly łydki? Mam już tak drugi dzień a wczes niej mąż zauważył ze mi też powieka skakała. Ale tego magnezu mam 2 kroplowke dziennie plus asmag 3x2 tabletki dziennie wiec chyba nie mało.

A dziewczyny spotkaliście się z czymś takim ze po kroplowce z magnezu mrowaily wam albo lekko drzaly łydki? Mam już tak drugi dzień a wczes niej mąż zauważył ze mi też powieka skakała. Ale tego magnezu mam 2 kroplowke dziennie plus asmag 3x2 tabletki dziennie wiec chyba nie mało.
U mnie nie wiem czy po magnezie czy fenoterolu trzesły mi się nie raz ręce jak u pijaka na derylce 😝

U mnie nie wiem czy po magnezie czy fenoterolu trzesły mi się nie raz ręce jak u pijaka na derylce 😝
Czasami takie drżenia tez mam .nie zawsze ale po rannej dawce magnezu przeważnie. Na noc juz jest ok . W końcu to ja fiknę i nie będę się zamartwiac. Aj kiepski humor mam znów co drugi dzień mam chyba tak.

Mam leki zlecone 3xdziennie i mam tutaj pytanie o jakich porach trzeba brać leki? Czy to trzeba co 8 godzin. Np 6.14. I 22? Czy może być 7 2 i 20?

Wiesz jak to jest co innego oszczędzać się w domu co innego leżeć w szpitalu. Leżąc tam czytałam peno książek i mąż śmiał się że niedługo encyklopedie przyniesie. Wszystkie opasle pochłaniałam expresem. Miałam zajęta głowę

Magdalenka to co ci dają w szpitalu to bierz jak dają. W domu staram się brać tak, żeby były równe odstępy czasu.
Pessara nie szukaj, on jest głęboko, nie gmeraj tam, bo zaraz spanikujesz że Pessara nie czujesz. To sprawdza lekarz i nie ma co za daleko zaglądać samej sobie. Jak najmniej. Tyle co leki.
Nie wiem czy od magnezu te rdzenia, lekarzowi mów. Po fenoterolu to bywa trudno zupę łyżką do ust podać, ale po magnezie miałam tylko bóle głowy i gorąco od rozszerzonych naczyń.

Żeby zejść trochę z tematu szyjek, napiszcie proszę jak będziecie ubierać maluszki na codzień po urodzeniu. Widzę, że jest tu trochę doświadczonych mam, ja jestem w tym zielona :) Zakładając, że urodzi się wiosną, bo chyba większość ma termin na tą porę roku.

reklama
Żeby zejść trochę z tematu szyjek, napiszcie proszę jak będziecie ubierać maluszki na codzień po urodzeniu. Widzę, że jest tu trochę doświadczonych mam, ja jestem w tym zielona :) Zakładając, że urodzi się wiosną, bo chyba większość ma termin na tą porę roku.
Ja mam termin na mają i powiem szczerze że nie myślę o ciuszki chyba o wózku. Pragnę tylko urodzić o czasie i zdrowego synka... leżę i beczę teraz bo miałam 'super'' rozmowe ze szwagierka,ze mi współczuję ze mam przerabane ze skoro mam tak krotka szyjke do tego rozwarcie i biore tyle leków i twardnienia nadal mam to jest już źle i ze na pewno nie dotrwam do terminu porodu !! Boże co ja komu zrobiłam żeby tak cierpieć teraz 😢

Do góry