U mnie było tak, że nocki straszne, z bólami menstruacyjnymi i twardnieniami brzucha. Zwykle od 24 do 4. W dzień spokój, chyba że za dużo chodziłam, wtedy brzuch twardniał. Po skończeniu 36tc wszystko się wyciszyło i kolejne skurcze w 38+4 to już porodowe :-) ale chcialam urodzić i nie oszczędzalam się.
reklama
ciastkozkremem
mama Ignasia
Drożdżówki oblecą, już prawie nie ma
U mnie to noce dość spokojne jeśli chodzi o brzuch, a w ciągu dnia jak tylko wstanę nawet do wc to brzuch jak kamień i napięty do granic możliwości.
Jutro mam wizytę kontrolną. Jakoś ten tydzień zleciał. Wytrzymam kolejne. Oby jutro okazało się, że są pozytywne efekty tego oszczędzania.
U mnie to noce dość spokojne jeśli chodzi o brzuch, a w ciągu dnia jak tylko wstanę nawet do wc to brzuch jak kamień i napięty do granic możliwości.
Jutro mam wizytę kontrolną. Jakoś ten tydzień zleciał. Wytrzymam kolejne. Oby jutro okazało się, że są pozytywne efekty tego oszczędzania.
mniszkaaa
Aktywna w BB
Może to czop zaczyna odchodzić sorry za stwierdzenie ale w pierwszej ciąży mój wygladał jak glut ciagnący się i mleczno-brunatny bleeeDziewczyny mam pytanie,
Gdy byłam dziś w toalecie pojawiło mi się mnóstwo wydzieliny ciągnącej się przezroczysto-mleczno - brunatnej , nigdy tak nie miałam, co to może być?
No właśnie tez takie mam podejrzenie, ze to czop ... wczoraj byłam u neurologa wieczorem na kontroli i mnie brzuszek bolał troszkę i dość długo byłam w pionie ... a dziś rano takie coś się pojawiło ... rozpoczęłam dziś 35 tc, w piątek mam wizytę u lekarza (mam nadzieje ze dotrzymam do wizyty)Może to czop zaczyna odchodzić sorry za stwierdzenie ale w pierwszej ciąży mój wygladał jak glut ciagnący się i mleczno-brunatny bleee
Oczekujaca123
Fanka BB :)
W takiej sytuacji chyba lepiej pojechać na IP albo wcześniej do gin...
No właśnie tez takie mam podejrzenie, ze to czop ... wczoraj byłam u neurologa wieczorem na kontroli i mnie brzuszek bolał troszkę i dość długo byłam w pionie ... a dziś rano takie coś się pojawiło ... rozpoczęłam dziś 35 tc, w piątek mam wizytę u lekarza (mam nadzieje ze dotrzymam do wizyty)
U
użytkownik 902
Gość
Dzwoń do lekarza i się konsultuj. Jeszcze ze dwa tygodnie powinnaś wytrzymać, trochę za wcześnie jest.No właśnie tez takie mam podejrzenie, ze to czop ... wczoraj byłam u neurologa wieczorem na kontroli i mnie brzuszek bolał troszkę i dość długo byłam w pionie ... a dziś rano takie coś się pojawiło ... rozpoczęłam dziś 35 tc, w piątek mam wizytę u lekarza (mam nadzieje ze dotrzymam do wizyty)
Dzwoniłam, Pan doktor powiedział, ze jeśli ta wydzielina się będzie utrzymywać albo stawać się coraz bardziej wodnista to wtedy mam jechać na IP, natomiast jeśli ona zaniknie to mam się nie denerwować. (Łatwo powiedzieć, gorzej zrobić - ale staram nie panikować (mąż w pracy jest pod telefonem i czeka w gotowości jak by się coś działo)
reklama
Spokojnie ja bez szyjki z rozwarciem na 1 cm i bez czopa wytrzymalam pond 3 tyg ale oczywiścietrzeba obserwoeac i konsultowac z lekarzem. Pisze zebys wiedziała, ze odejscie czopa to nie zawsze porod po kilku godzinachDzwoniłam, Pan doktor powiedział, ze jeśli ta wydzielina się będzie utrzymywać albo stawać się coraz bardziej wodnista to wtedy mam jechać na IP, natomiast jeśli ona zaniknie to mam się nie denerwować. (Łatwo powiedzieć, gorzej zrobić - ale staram nie panikować (mąż w pracy jest pod telefonem i czeka w gotowości jak by się coś działo)
Podziel się: