reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Więc....dostałam wczoraj 1 dawkę sterydow i magnez w kroplówce...ktg pokazało zero skurczy[emoji23] ale jak tylko odłączyli to po 5 min brzuchol non stop twardy hihi
Dzisiaj 2 dawka i koniec...ktg też dziś idealne[emoji1787]
I pytanko ile trzymają w szpitalu? 3 dni(wg daty) czy 3 pełne doby??[emoji848] Podają mi tu sprzeczne info hehe

Więc....dostałam wczoraj 1 dawkę sterydow i magnez w kroplówce...ktg pokazało zero skurczy[emoji23] ale jak tylko odłączyli to po 5 min brzuchol non stop twardy hihi
I pytanko ile trzymają w szpitalu? 3 dni(wg daty) czy 3 pełne doby??[emoji848] Podają mi tu sprzeczne info hehe

Ja na sterydy pamietam przyjechałam we wtorek o 19 i w czwartek po obchodzie dostałam wypis. Raz jak byłam ze szwem to dziewczyna dostała sterydy jakoś rano następnego dnia kolejna dawka i po paru godzinach mogła pójść

Jak bedzie wszystko ok to pewnie jutro rano dostaniesz wypis :) ja byłam przyjęta w czwartek wieczorem, a w niedziele rano wypis (ale ja miałam magnez w 3 dawkach ;) ).

Jak bedzie wszystko ok to pewnie jutro rano dostaniesz wypis :) ja byłam przyjęta w czwartek wieczorem, a w niedziele rano wypis (ale ja miałam magnez w 3 dawkach ;) ).
No właśnie się dowiedzialam że też mam 3. Jutro rano dostanę i zaś decyzja...ktg idealne, zero skurczy. Pytałam się położnej[emoji3]

No właśnie się dowiedzialam że też mam 3. Jutro rano dostanę i zaś decyzja...ktg idealne, zero skurczy. Pytałam się położnej
A szyjka jak, trzyma? :) To ile trzymają to zalezy od szpitala, ja byłam dość długo na obserwacji, mimo że nic nie podawali. Chyba się bali, że za kilka dni wrócę na oddział ;-)

Mam pytanie do dziewczyn, które maja szew - czy normalnie moglyscie funkcjonować po jego założeniu ? I czy odczuwalyscie nieraz tak jak by sie rozciągał ?

A szyjka jak, trzyma? :) To ile trzymają to zalezy od szpitala, ja byłam dość długo na obserwacji, mimo że nic nie podawali. Chyba się bali, że za kilka dni wrócę na oddział ;-)
Szyjka się wacha od 2 cm do 2,5 cm...taki jej urok[emoji6] zależy kiedy jest mierzona... Ale bez rozwarcia więc igła[emoji3]

reklama
Szyjka się wacha od 2 cm do 2,5 cm...taki jej urok
emoji6.png
zależy kiedy jest mierzona... Ale bez rozwarcia więc igła
Piękna, długa szyjka. :D Ja jutro idę na kontrolę...

Do góry