Gratuluje serdecznie! Życzę Maleństwom zdrowia a Tobie szybkiego powrotu do formy!Wczoraj w 34t4d o 11.21 i o 11.23 przyszli na świat Amelka i Staś.
Amelka - 2148g 46cm
Staś - 2600g 49cm
10punktow.
Póki co stan stabilny, nie muszą być na wczesniakach, od początku na zmianę są że mną. A jak wstane (miałam cesarke) to bede miała ich razem przy sobie.
Jesteśmy przezzczesliwi i mamy nadzieję, że uda nam sie niebawem wyjść razem do domu.
reklama
natalia91k
Zaciekawiona BB
Po założeniu leżałam 3 dni w szpitalu, w dniu zabiegu zawozili mnie do toalety na wózku mimo że było bardzo blisko, a kolejnego dnia od rana już chodziłam sama.A powie
A powiedz mi, w szpitalu ile leżałas po założeniu szwów ? Czy mogłaś później wstawac do toalety??
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Ja po założeniu szwu musiałam leżeć do następnego dnia do 6rano. Korzystałam z basenu. Także to chyba wszystko zalezy od zwyczaju w konkretnym szpitaluPo założeniu leżałam 3 dni w szpitalu, w dniu zabiegu zawozili mnie do toalety na wózku mimo że było bardzo blisko, a kolejnego dnia od rana już chodziłam sama.
U
użytkownik 902
Gość
52mm ?? jejku jak u zyrafy[emoji33] który to tydzień,że tak się boją skoro szyjka aż tak długa?Dziewczyny, w środę byłam u gina, usg, mierzenie szyjki 52 mm, skierowanie do szpitala na sterydy (zapobiegawczo bo brzuszek twardnieje) w szpitalu usg - szyjka 47 mm..
Myślicie, ze różnica wychodzi z racji innego sprzętu i lekarza, czy skróciła się tak w 1 dzień?
PatiaS
Aktywna w BB
27 będę zaczynać, ale brzuch się spina od 14 tygodnia już :/ mój gin tez obchodzi się z ta ciaza jak z jajkiem, bo ponad dwa lata się o nią staraliśmy, także taki mały cud od początku obstawiona heparyna, acardem, luteina, potem magnez, a teraz jeszcze nospa/buscopan, zeby wyciszać te napinania. No i leżę, bo wiadomo w ruchu te spięcia są częstsze :/52mm ?? jejku jak u zyrafy[emoji33] który to tydzień,że tak się boją skoro szyjka aż tak długa?
Anima2689
Fanka BB :)
Heparyna to przeciw zakrzepowe? Ja mam clexane tez od poczatku ciąży (działanie to samo). Będziesz brać do końca ciąży czy będą odstawiac wcześniej? Ja ilu bym sie lekarzy nie zapytała to każdy ma inna teorię w tym temacie co do długości szyjki Twojej to az mnie uklulo cos z zazdrości hehe moja od poczatku była jakas kusa :/ grunt ze się nie skraca przez skurcze skoro ma ponad 5cm :-)27 będę zaczynać, ale brzuch się spina od 14 tygodnia już :/ mój gin tez obchodzi się z ta ciaza jak z jajkiem, bo ponad dwa lata się o nią staraliśmy, także taki mały cud od początku obstawiona heparyna, acardem, luteina, potem magnez, a teraz jeszcze nospa/buscopan, zeby wyciszać te napinania. No i leżę, bo wiadomo w ruchu te spięcia są częstsze :/
PatiaS
Aktywna w BB
Przeciw zakrzepowe odstawiamy wcześniej, tak samo acard ( około 34 tygodnia chyba ) niby się nie skraca, ale lepiej uważać boi się tez zeby przez te skurcze z łożyskiem i pęcherzem płodowym nic się nie stałoHeparyna to przeciw zakrzepowe? Ja mam clexane tez od poczatku ciąży (działanie to samo). Będziesz brać do końca ciąży czy będą odstawiac wcześniej? Ja ilu bym sie lekarzy nie zapytała to każdy ma inna teorię w tym temacie co do długości szyjki Twojej to az mnie uklulo cos z zazdrości hehe moja od poczatku była jakas kusa :/ grunt ze się nie skraca przez skurcze skoro ma ponad 5cm :-)
A tez krwawiłas? Ja liczę ze jakoś dotrzymam do czwartku, 0 infekcji i załącza szew. A jaka miałaś długość szyjki? Ja miałam 3 Dni temu 17 mm i ujście lejkowateJa po założeniu szwu musiałam leżeć do następnego dnia do 6rano. Korzystałam z basenu. Także to chyba wszystko zalezy od zwyczaju w konkretnym szpitalu
reklama
Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z szwem zakładanym przed ciążą przez powłoki brzuszne w Łodzi bądź Warszawie? niestety tylko ta opcja mi została na 2 dziecko. 1 ciąże synka straciłam w 20 Tc-, z drugą ciążą miałam założony szew McDonalda (12-13t.c.) i musieli dołożyć mi pessar szew nie dawał rady, leżałam praktycznie cała ciąże w szpitalu, cały czas na siarczanie magnesu i clexane.
Podziel się: