reklama
Szew założyli Ci wcześnie, jak bardzo Ci się szyjka skróciła? W którym tygodniu urodziłaś ? Jestem w 21 tyg - mam 17 mm i ujście lejkowate mam nadzieje, ze dotrwamy jak najdłużej ...Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z szwem zakładanym przed ciążą przez powłoki brzuszne w Łodzi bądź Warszawie? niestety tylko ta opcja mi została na 2 dziecko. 1 ciąże synka straciłam w 20 Tc-, z drugą ciążą miałam założony szew McDonalda (12-13t.c.) i musieli dołożyć mi pessar szew nie dawał rady, leżałam praktycznie cała ciąże w szpitalu, cały czas na siarczanie magnesu i clexane.
U
użytkownik 902
Gość
Większość z nas bierze nospe hurtem i ciągiem. Jeśli czujesz, że brzuch się napina to weź, tak samo magnezDziewczyny mam pytanie, jak odczuwalyscie skurcze przy skracaniu się szyjki moglyscie zażyć Nospe by złagodzić je??
BaskaW
Fanka BB :)
Na Facebooku jest grupa wsparcia z TAC. Sa tam dziewczyny po zalozeniu pasa przez powloki brzuszne. PolecamHej dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z szwem zakładanym przed ciążą przez powłoki brzuszne w Łodzi bądź Warszawie? niestety tylko ta opcja mi została na 2 dziecko. 1 ciąże synka straciłam w 20 Tc-, z drugą ciążą miałam założony szew McDonalda (12-13t.c.) i musieli dołożyć mi pessar szew nie dawał rady, leżałam praktycznie cała ciąże w szpitalu, cały czas na siarczanie magnesu i clexane.
Szyjka była długa ale rozwarcie było w 12tc, ale to pessar mi szyjke utrzymywał. Ujście tak samo miałam lejkowate, poproś o pessar może.Szew założyli Ci wcześnie, jak bardzo Ci się szyjka skróciła? W którym tygodniu urodziłaś ? Jestem w 21 tyg - mam 17 mm i ujście lejkowate mam nadzieje, ze dotrwamy jak najdłużej ...
Czop może zacząć odchodzic nawet 4 tygodnie przed porodem. Nie wiem czy szew coś zmienia, ale jeśli masz więcej wydzieliny to zrobiłabym posiew bo może to jakaś infekcja?Jest możliwość, że przy szwie odchodzi czop? Odchodzący czop znaczy rowieranie szyjki. A jak szyjka się rozwiera nie powinno być krwawienie że względu na szew?
Ynka89
Aktywna w BB
Nie, nie chodzi o wydzieline i infekcje. Chodzi o czop, i ciążę z szwem. Byłam pewna, że jak szyjka się rozwiera będzie krwawienie, a odchodzi czop. Kończę 34 tydzień, więc nie panikuje, jedynie chciałam zapytać jak to się ma do fizjlogi
Czop może zacząć odchodzic nawet 4 tygodnie przed porodem. Nie wiem czy szew coś zmienia, ale jeśli masz więcej wydzieliny to zrobiłabym posiew bo może to jakaś infekcja?
reklama
Ola124
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z szwem zakładanym przed ciążą przez powłoki brzuszne w Łodzi bądź Warszawie? niestety tylko ta opcja mi została na 2 dziecko. 1 ciąże synka straciłam w 20 Tc-, z drugą ciążą miałam założony szew McDonalda (12-13t.c.) i musieli dołożyć mi pessar szew nie dawał rady, leżałam praktycznie cała ciąże w szpitalu, cały czas na siarczanie magnesu i clexane.
Ja mam mieć zakładana taśmę, ale dopiero niedawno urodziłam i będę dopiero ten temat ogarniać.
Mi lekarz mówił ze zakładają go tylko w Łodzi teraz
Podziel się: