reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Byłam na UsG i przy okazji P. Doktor zrobiła mi pomiar szyjki... mimo ciągłego leżenia, luteiny i magnesu szyjka skróciła się i ma Ok 17 mm strasznie się boje, jutro mam wizytę u mojego lekarza, ciekawe co zadecyduje
Miałaś jakieś skurcze? Kurcze nie dobrze :(

reklama
Byłam na UsG i przy okazji P. Doktor zrobiła mi pomiar szyjki... mimo ciągłego leżenia, luteiny i magnesu szyjka skróciła się i ma Ok 17 mm strasznie się boje, jutro mam wizytę u mojego lekarza, ciekawe co zadecyduje
W podobnym czasie (w szpitalu) dowiedziałam się, że szyjka ma 18 mm, po czym jakieś 2 tygodnie później już mierzona u mojej ginki miała koło 29 i z taką długością dotrwała do 30 tygodnia, potem pessar. Może też usłyszysz u swojego doktora mniej negatywne wieści :)

Ewlinka :( niedobrze. Myślałaś o tym,żeby porozmawiać z lekarzem o pessarze?
Dziś Pani doktor mi sugerowała, ze Pessar może być niewystarczającym rozwiązaniem, i ze ona by zakładała szew, natomiast jutro będę się widziała z moim lekarzem prowadzącym ... ciekawe co mi powie... to dopiero półmetek 21 tc - dziewczynka się dobrze rozwija, liczę ze Skończy się wszystko dobrze...

W podobnym czasie (w szpitalu) dowiedziałam się, że szyjka ma 18 mm, po czym jakieś 2 tygodnie później już mierzona u mojej ginki miała koło 29 i z taką długością dotrwała do 30 tygodnia, potem pessar. Może też usłyszysz u swojego doktora mniej negatywne wieści :)
Narazie mam tendencje, ze co dwa tygodnie skraca mi się po Ok 6-7 mm :/ a długo byłaś w szpitalu? Jakieś w szpitalu specjalne leczenie miałaś zastosowane ?

Miałam w 1 tygodniu po wprowadzeniu luteiny, natomiast w tym tygodniu miałam spokój. Dziś znów mam skurcze po badaniu - niestety to chyba przez zdenerwowanie...
Pewnie tak-skurcze że stresu, ja jakoś nie czuje albo jakaś jestem nieogarnieta i nie wiem czy to to :p ale brzuch nie twardnienie a to chyba od tego się zaczyna , a po luteinie zawsze szczypie chwilę :/ codziennie odliczam do wizyty.
Daj znać co po wizycie u lekarza, 3mam kciuki żeby bylo dobrze! :)

Narazie mam tendencje, ze co dwa tygodnie skraca mi się po Ok 6-7 mm :/ a długo byłaś w szpitalu? Jakieś w szpitalu specjalne leczenie miałaś zastosowane ?
W szpitalu byłam z innego powodu, szyjka wyszła przypadkiem, gdy udało mi się wybłagać badanie. Wtedy zaczęli podawać mi luteinę i tyle. Potem wyszłam na żądanie, ale to już dłuższa historia :p

Dziewczyny dziś mąż ogarnął mi pielęgniarke do domu i pobrała mi krew, wystarczy papier wypisany od lekarza rodzinnego i zaraz przychodzą (w sumie sam ją przywiozl:p) :) także jak się boicie, musicie leżeć to nie ma z tym problemu.

Hej:) mnie bada ciągle jedna lekarka więc ciężko mi stwierdzić jak to jest z tym pomiarem. Kiedy masz teraz wizytę?

Miałam wizytę kontrolną w poniedziałek wieczorem (czterokrotny pomiar, jeden wyszedł 2.2cm, pozostałe 2.8-2.9). Dostalam skierowanie na badanie do szpitala. Wczoraj w szpitalu pomiar 2.8cm, poza tym twarda i bez rozwarcia (ogólnie masakra..ponad 8h czekania na krześle na oddziale tylko do wykonania usg i badania ginekologicznego 'w trybie pilnym' ). Leki takie jak brałam, maksymalnie się oszczędzać, nie dotykać ani głaskać brzucha (chociaż i tak często odruchowo dotykam..)

reklama
Miałam wizytę kontrolną w poniedziałek wieczorem (czterokrotny pomiar, jeden wyszedł 2.2cm, pozostałe 2.8-2.9). Dostalam skierowanie na badanie do szpitala. Wczoraj w szpitalu pomiar 2.8cm, poza tym twarda i bez rozwarcia (ogólnie masakra..ponad 8h czekania na krześle na oddziale tylko do wykonania usg i badania ginekologicznego 'w trybie pilnym' ). Leki takie jak brałam, maksymalnie się oszczędzać, nie dotykać ani głaskać brzucha (chociaż i tak często odruchowo dotykam..)
O kurcze to się naczekalas. Przypomnisz w którym jesteś tyg? Czyli nic na szyjke nie zakładają? Byle się taka utrzymała do końca ciąży i będzie super :)

Do góry