reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja juz po założeniu pessara i po sterydach. Dziwna sprawa ale mierząc mi przed założeniem szyjke miala no z kaŻdej strony jak w mordę strzelil 2,56. A dzis wybil 32 tydzień. Ogólnie nie czuje go prócz delikatnego dyskomfortu-rozpierania w dole brzucha. Mózg juz mam tak zaprogramowany ze mimo pessara bede leżeć plackiem nadal.. Jestem juz tak zestresowana tą ciąża :( za tydzień kontrola :)- wyszła mi cukrzyca po krzywej więc w szpitalu założyli mi na 5dni profil cukrzycowy: mierzenie na czczo i po godzinie od każdego głównego posiłku. Wyniki jak w książce :O cieszę się niezmiernie az pielęgniarki w szoku ze jaka to znów cukrzyca jak cukier super :p
PoZdrawiam Was :)

reklama
Ja czuje ! Przy aplikacji luteiny, czesto wyczuwam, czasami zmienia położenie ‍♀ Mnie się wydaje ze to szyjka, bo cóż innego ? Ja mam czasem zaraz przy wejsciu, a czasem gdzieś daleko ze prawie nie wyczuwalne 0.0
Dziś też nie czułam, zdecydowanie wolę nie czuć :D

Dziś też nie czułam, zdecydowanie wolę nie czuć :D
Lepiej nie próbować wyjaśniać sobie samemu co tam w środku się znajduje... naprawdę szkoda naszych nerwów, które są w naszej sytuacji nie wskazane ! Ja dziś czekam na USG - dowiem się coś więcej o dzidziusiu...:) a jutro kontrola szyjki... mam nadzieje, ze będzie dobrze :)

Byłam na UsG i przy okazji P. Doktor zrobiła mi pomiar szyjki... mimo ciągłego leżenia, luteiny i magnesu szyjka skróciła się i ma Ok 17 mm strasznie się boje, jutro mam wizytę u mojego lekarza, ciekawe co zadecyduje

reklama
Do góry