reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Też właśnie widziałam jak pstrykalam pilotem :D

To już porazka wg mnie ten Kevin :D jak sie czujesz ? Wszystko ok ? Ja dzisiaj po spacerze czuje plecy i pośladki... a jak leżę na bokach bo na wznak to juz sie nie da to czuje boki... położna mówiła że wypadałoby sie trochę ruszyć ;)

To już porazka wg mnie ten Kevin :D jak sie czujesz ? Wszystko ok ? Ja dzisiaj po spacerze czuje plecy i pośladki... a jak leżę na bokach bo na wznak to juz sie nie da to czuje boki... położna mówiła że wypadałoby sie trochę ruszyć ;)
Dobrze. Nic nie boli, chociaż też już nie wiem jak leżeć. Wczoraj sobie na więcej pozwoliłam bo pojechałam z mężem okna do domu ogarnąć i przy okazji na lody. Od początku ciąży nie miałam żadnych ciężkich boli. Bezproblemowo jest i oby tak zostało. Jak ta szyjke ogarnie lekarz mam nadzieję że będę mogła chociaż trochę się ruszać bo oszalec można.
Ty już wysoko w ciąży to myślę że poruszanie nie zaszkodzi :) trochę mięśnie rozruszasz i jak pogoda ładna to nie ma co żałować sobie wyjść :)

To fajnie, uważaj na przejazdzki żeby nie trzeslo :) ja właśnie dlatego że już 36 tydzień zaczęłam tez troche wiecej sie ruszać (o ile przejście sie z pokoju do pokoju to super rozruch :p ) Dokupuje parę rzeczy jeszcze a mąż sie wkręcil w zakupy i kupil przedwczoraj łóżeczko i wózek :) nastroje mam różne jak widze.. dziś nie jestem w formie. Lepiej mnie unikać :p

To fajnie, uważaj na przejazdzki żeby nie trzeslo :) ja właśnie dlatego że już 36 tydzień zaczęłam tez troche wiecej sie ruszać (o ile przejście sie z pokoju do pokoju to super rozruch :p ) Dokupuje parę rzeczy jeszcze a mąż sie wkręcil w zakupy i kupil przedwczoraj łóżeczko i wózek :) nastroje mam różne jak widze.. dziś nie jestem w formie. Lepiej mnie unikać :p
Te trzęsienie najgorsze, zawsze krzyczę żeby jechał wolniej i uważał. Ale dziecko pewnie zadowolone bo się pokolysze :D chociaż chyba lepsze lekkie wstrząsy niż bym miała z buta kawał drogi iść.
Kupowaliscie ze strony jakieś/allegro czy sklep stacjonarnie? :)

Te trzęsienie najgorsze, zawsze krzyczę żeby jechał wolniej i uważał. Ale dziecko pewnie zadowolone bo się pokolysze :D chociaż chyba lepsze lekkie wstrząsy niż bym miała z buta kawał drogi iść.

Niektóre dziewczyny na leżąco jeżdżą np do lekarza. Ja tez krzycze jak jedziemy do lekarza bo szybko szybko na ostatnią chwilę... kupiliśmy w sklepie bo na allegro łóżeczko jak patrzylam wychodziło drożej a wózek to i tak chcieliśmy w sklepie. Chociaz terminy na niektóre wózki to 4 tygodnie...

Niektóre dziewczyny na leżąco jeżdżą np do lekarza. Ja tez krzycze jak jedziemy do lekarza bo szybko szybko na ostatnią chwilę... kupiliśmy w sklepie bo na allegro łóżeczko jak patrzylam wychodziło drożej a wózek to i tak chcieliśmy w sklepie. Chociaz terminy na niektóre wózki to 4 tygodnie...
Ja na pół lezaco.
Oo myślałam że na allegro tanio jest i się opłaca. W sumie nigdy nie patrzyłam w sklepach stacjonarnie. I oglądałam ostatnio przy mojej 2 ciąży. A teraz się wstrzymuje. Pewnie koło 30 zacznę ogarniać.
Nie wiedziałam że na wózki trzeba czekać :O

Ja na pół lezaco.
Oo myślałam że na allegro tanio jest i się opłaca. W sumie nigdy nie patrzyłam w sklepach stacjonarnie. I oglądałam ostatnio przy mojej 2 ciąży. A teraz się wstrzymuje. Pewnie koło 30 zacznę ogarniać.
Nie wiedziałam że na wózki trzeba czekać :O

Ja to tak od 32 dopiero zaczelam zamawiać. Masz wozki na wystawie tez w sklepie ale jak.chcesz konkretny wzór i firme to trzeba czekać niestety. Zalezy ile od sklepu. Przyjemniej w mojej pipidowce tak jest :p łóżeczko wyszlo taniej, niewiele ale zawsze coś. Plus za takie duże zakupy karta rabatowa i od razu rabat tez. Także wyszlo taniej.

reklama
Ja kupowałam ze świata dziecka (allegro), bo tak mi polecono, tam kupiłam pieluchy , rozki, pościel, butelki, itp itd.
Kosmetyki to rossman i doz.
Łóżeczko i prześcieradła z babypl albo strona albo allegro.

Polecono mi te strony, choć sama jeszcze na żywo nie widziałam to mąż mówi, że jest ok :D

Do góry