reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja wiem czy wcześnie? Zaraz kończę 38 tc, rozwarcie jest, szyjka miękka. Ginek stwierdził ze mogę już rodzić :)
Myślałam, że się masuje, jak szyjka twarda i nie ma rozwarcia. No, to co? - na dniach powitasz maleństwo! Ja też już chcę być w tym miejscu, nie spodziewałam się, że się pojawią jeszcze jakieś momenty niepokoju, już sobie chciałam grzecznie czekać na cc.

reklama
Myślałam, że się masuje, jak szyjka twarda i nie ma rozwarcia. No, to co? - na dniach powitasz maleństwo! Ja też już chcę być w tym miejscu, nie spodziewałam się, że się pojawią jeszcze jakieś momenty niepokoju, już sobie chciałam grzecznie czekać na cc.
Nawet mnie nie uprzedził o tym masażu. Zaczął badać a potem jak mnie zaczęło bardzo boleć to powiedział że rozmasowal.
Nie wiem czy tak szybko urodze bo z tym rozwarciem już 2 tyg chodzę. ;) chyba że masaż coś da.

Nawet mnie nie uprzedził o tym masażu. Zaczął badać a potem jak mnie zaczęło bardzo boleć to powiedział że rozmasowal.
Nie wiem czy tak szybko urodze bo z tym rozwarciem już 2 tyg chodzę. ;) chyba że masaż coś da.
U mnie było tak samo, chodziłam z rozwarciem 2 cm przez 2 tyg, lekarz raz rozmasowal szyjkie, za 3 dni znowu rozmasowal i tego dnia urodzil sie Szymuś:-)
Naysan u mnie czop to była taka większa ilość sluzu z plamkami rozowymi. Nawet nie domyslilabym sie, ze to czop, jedynie po kolorze i nie było jakos mega dużo tej wydzieliny i miałam rozne ilości tego sluzu przez kilka dni. Zobacz na necie zdjdcia czopu.

U mnie było tak samo, chodziłam z rozwarciem 2 cm przez 2 tyg, lekarz raz rozmasowal szyjkie, za 3 dni znowu rozmasowal i tego dnia urodzil sie Szymuś:-)
Naysan u mnie czop to była taka większa ilość sluzu z plamkami rozowymi. Nawet nie domyslilabym sie, ze to czop, jedynie po kolorze i nie było jakos mega dużo tej wydzieliny i miałam rozne ilości tego sluzu przez kilka dni. Zobacz na necie zdjdcia czopu.
Widziałam zdjęcia, no u mnie to nie wyglądało tak - nie było śluzu, tylko jedna mała różowa plamka. Na razie nie powtórzyła się, wiec czekam.

Mam nadzieję, że ta położna dziś do mnie przyjdzie, bo ciągle nie potwierdziła godziny. Czytałam w nocy, że przy skurczach i różnych rozruchach w szyjce pękają naczynia włosowate i może się pojawić mikroplamienie, więc zgadza się, co piszecie. Zakładam, że to to. Poza tym jestem nieprzytomna, spałam jakieś 2h, brzuch mam już taki ciężki, że plecy nie dają rady, czuję się, jakby mi się chciał wyrwać. Mam wrażenie, że urósł od wczoraj, pępek mi wylazł nagle, a małego zaczęłam pierwszy raz czuć pod żebrami. Też Wam się zdarzają takie "przeskoki"?

reklama
Mam nadzieję, że ta położna dziś do mnie przyjdzie, bo ciągle nie potwierdziła godziny. Czytałam w nocy, że przy skurczach i różnych rozruchach w szyjce pękają naczynia włosowate i może się pojawić mikroplamienie, więc zgadza się, co piszecie. Zakładam, że to to. Poza tym jestem nieprzytomna, spałam jakieś 2h, brzuch mam już taki ciężki, że plecy nie dają rady, czuję się, jakby mi się chciał wyrwać. Mam wrażenie, że urósł od wczoraj, pępek mi wylazł nagle, a małego zaczęłam pierwszy raz czuć pod żebrami. Też Wam się zdarzają takie "przeskoki"?

Ja to 30 tydzień ale też co rusz coś czuję w innych miejscach. Brzuch taki wielki od przedwczoraj mam (zmienia się) i też mam takie wrażenie jakby urosła od przedwczoraj kiedy ten brzuch się zmienił ;)

Do góry