Oj potrafią, jedna codziennie rzucała mi teksty typu - od razu powinni ci poród wywołać, nie masz szans, łóżko marnujesz, leki i tak nie pomogą...To jest aż szokujące, jak położne potrafią być czasem bezinteresownie wredne. Też się z taką spotkałam. Bądź dzielna. Ile dzieci ważą?
reklama
Oj potrafią, jedna codziennie rzucała mi teksty typu - od razu powinni ci poród wywołać, nie masz szans, łóżko marnujesz, leki i tak nie pomogą...
Nagrać i do prokuratury ...
Wiewióreczka87
Fanka BB :)
@Oczekujaca123 modlę się za Was. Mam w rodzinie dziewczynę z 24 tc z wagą 600 g, jest zdrowa.
Sterydy działają po tygodniu. Wytrwaj jak najdłużej, jesteś w dobrych rękach i sama widzisz, że teraz walczą o Was.
Sterydy działają po tygodniu. Wytrwaj jak najdłużej, jesteś w dobrych rękach i sama widzisz, że teraz walczą o Was.
Naysan
Skąd wiesz, że sterydy działają po tygodniu? Żona mojego brata miała syndrom HELLP, podali jej sterydy i po 48h cięli - mały oddychał sam po urodzeniu z wagą 970g.@Oczekujaca123 modlę się za Was. Mam w rodzinie dziewczynę z 24 tc z wagą 600 g, jest zdrowa.
Powiedziałam o tym jednej fajniejszej pielęgniarce, wpadła w niemały szał, podobno tamta menda niejedną pacjentkę doprowadziła do nerwicy, mówiła, żebym złożyła skargę, ale bałam się...Nagrać i do prokuratury ...
Oczekujaca123
A który to byl tc? Co to hellp?Skąd wiesz, że sterydy działają po tygodniu? Żona mojego brata miała syndrom HELLP, podali jej sterydy i po 48h cięli - mały oddychał sam po urodzeniu z wagą 970g.
Magdalenams
Ja też slyszalam że sterydy działają szybko. Oskrzela się rozprezaja i może dziecko oddychać. Inną sprawą jest że płuca u każdego dzieciaka będą się rozwijać swoim tempie.Skąd wiesz, że sterydy działają po tygodniu? Żona mojego brata miała syndrom HELLP, podali jej sterydy i po 48h cięli - mały oddychał sam po urodzeniu z wagą 970g.
Wiewióreczka87
Oczekujaca123
To tu od pediatry usłyszałam, że sterydy podaje się gdy zakłada się że poród tuż tuż.bo działają 24h już ale ich działanie słabnie po 7 dniach...@Naysan, tak mi lekarz mówił, ale chyba źle się wyraziłam. Po tygodniu mają pełne działanie, a płuca pobudzają do rozwoju od razu. Przez tydzień utrzymują się też w organiźmie matki.
reklama
Podziel się: