reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Oczekujaca123 zakupiłam vitagyn c, czytałam w necie że można od początku ciąży brać? Ty go od którego tygodnia używasz?

Aaaa dodam że chce tylko jednorazowo użyć. W sensie że te 10 dni i koniec.

@Oczekujaca123 zakupiłam vitagyn c, czytałam w necie że można od początku ciąży brać? Ty go od którego tygodnia używasz?

Aaaa dodam że chce tylko jednorazowo użyć. W sensie że te 10 dni i koniec.
Od początku ciąży od pierwszej wizyty cxyli chyba 4tc ;p ja miałam taka kurację 10dni irygacje z wody utlenionej 10 dni vitagyn C i na stałe potem zostawić vitagyn C raz w tyg profilaktycznie

No właśnie wszystko zależy od sytuacji.
Ja do szpitala zwykłego mam 10min pieszo... 3 autem. Do 3stopnia ok 20 min autem max. Do tego gdyby się coś działo mąż wychodzi z pracy.. jego szef wie jaka mamy sytuacje okazal nam dużo zrozumienia gdy trafiłam do szpitala z Pierwsza ciąża i 3 dni rodzilam... Mam blisko rodziców brata itp. Więc wiem że w razie potrzeby ktoś przyjedzie. Ale nie wyobrażam sobie że ktoś był że mam cały dzień. Nie wyobrażam sobie że ktoś sprząta mieszkanie... to mieszkanie moje i męża więc sprząta on.

No to masz trochę bardziej komfortową sytuację pod względem dojazdu ;) do zwykłego szpitala też mam bliżej, ale właśnie do 3 stopnia referencyjnosci około pół godziny.
Ja też czasem sprzątałam siostrze mieszkanie jak ona była w ciąży więc wiadomo że wolałabym sama to zrobić, ale jeśli chce pomóc to jakoś to zniosę.

No to masz trochę bardziej komfortową sytuację pod względem dojazdu ;) do zwykłego szpitala też mam bliżej, ale właśnie do 3 stopnia referencyjnosci około pół godziny.
Ja też czasem sprzątałam siostrze mieszkanie jak ona była w ciąży więc wiadomo że wolałabym sama to zrobić, ale jeśli chce pomóc to jakoś to zniosę.
Rozumiem. Ja siostry nie mam [emoji14]
A nie wyobrażam sobie mojej zagonionej mamy o to prosić. Za teściową podziękuje. Z siostrą pewnie jest inaczej ;)

reklama
Do góry