reklama
Katiuszka81
Fanka BB :)
Dziewczyny,znacie jakiś sposób by "zrzucić"dziecko z pęcherza?Leżenie z tyłkiem wyżej nic nie daje.Normalnie tak uciska,że nie mogę się wyprostować a o siku co minutę nie wspomnę.Jak raz zakopał to trochę popuściłam
kb.karola90
Ja dostałam 6ml wiec to raczej nie o to chodziZasadniczo to musi zgadzać się dawka, 24ml podzielone na 2 co 24h lub 4 co 12h.
Ciekawe od czego to zależy, w szpitalu wszystkie tak dostawały, później prywatnie u swojej ja tak samo...Ja dostałam 6ml wiec to raczej nie o to chodzi
Magdalenams
Ja w pierwszej ciazy miałam podawane dwa razy ale to dlatego ze przewiezli mnie z jednego szpitala do lepszego w łodzi i te barany ze szpitala rejonowego nie napisali w karcie co podali i w jakiej dawce, potem Łódź się nie mogła do nich dodzwonić i dowiedzieć więc nie tracąc czasu podali jeszcze raz.
Ogólnie jedna dawka wystarczy bo ma rozprezyc pęcherzyki a one już się nie kurcza spowrotem.
Ogólnie jedna dawka wystarczy bo ma rozprezyc pęcherzyki a one już się nie kurcza spowrotem.
Magdalenams
Ale cztery dawki po 6 ml to wychodzi 24 ml. To samo dwie dawki po 12 ml to 24 ml.Ja dostałam 6ml wiec to raczej nie o to chodzi
Oczekujaca123
A czy gin w gabinecie moze pidac sterydy? Cxy tylko szpital ?
kb.karola90
4 dawki po 1,5 ml dostałamAle cztery dawki po 6 ml to wychodzi 24 ml. To samo dwie dawki po 12 ml to 24 ml.
reklama
Magdalenams
No to nie wiem. Polskie towarzystwo medycyny perinatalnej i inne te towarzystwa rekomenduja sterydy właśnie tak jak napisała @Ika88. Ważne ze podane i płuca mają dzieciaki rozwinięte na tyle żeby spokojnie oddychać.4 dawki po 1,5 ml dostałam
Podziel się: