@Zzzzzz wiem, że to są sprawy do ogarnięcia, ale nie mogę sobie wyobrazić, że moje dziecko będzie musiało mieć operację po urodzeniu. No ale co zrobić, jeśli będzie trzeba, to i to przeżyjemy.
Rozmawiałam z położną, sterydy podają do 34 tygodnia, potem już uważa się, że płuca są rozwinięte. Jedynym wyjątniem jest makrosomia cukrzycowa, no ale u Ciebie tego problemu nie ma.
@BaskaW u mnie w wynikach krwi poziom potasu jest bardzo dobry, a megnezu niski, mimo że biorę 3x2 magne b6 forte, ale nie wiem - może drżenie mam jeszcze od czegoś innego, bo niby niedoboru nie mam.
Leż spokojnie, do piątku blisko. Trzymam kciuki.
@Oczekujaca123 w usg III trym wyszło nam, że krew utlenowana miesza się z nieutlenowaną, co daje podejrzenie ubytku międzykomorowego, dlatego mamy to skierowanie, ale on je dał ze swojej przychodni na nfz, bo ja do niego chodzę do różnych miejsc, nie trzymam się kliniki, tylko bywam tam, gdzie akurat mogę lekarza zastać.
@Wiewióreczka87 dzięki za info, no to u mnie ewidentnie nie ma skurczy, zresztą właśnie mi położna obejrzała to ktg i powiedziala, że luz.