reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ale cudnie poczytać czasem happy endy ciąż niby na straconej pozycji :) Ja od 2 miesięcy płaczę codziennie ze strachu, że może dziś jest ostatni dzień, chciałabym już być w bezpiecznym tygodniu...
Miesiąc temu doktorka zrobiła mi test actim partus, jak wychodzi pozytywny to znaczy, że szansa na poród przedwczesny w ciągu 2 tygodni jest spora, to mnie kompletnie wykonczyło psychicznie :(

reklama
Ja aż się boję tej swojej szyjki w późniejszym etapie... Masakra czemu to się tak robi.
Mojej siostry koleżanka mówiła mi ze w 2 ciąży leżała od 20 któregoś tygodnia. Szwu nie miała, pessara też jej nie założyli bo niby już było za późno. I mówiła że kompletnie w ogóle nie wstawalam z łóżka, wszystko w łóżku robiła. Dotrwala do 37 tyg. Jak wstała odrazu zaczęła rodzic.

Ja aż się boję tej swojej szyjki w późniejszym etapie... Masakra czemu to się tak robi.
Mojej siostry koleżanka mówiła mi ze w 2 ciąży leżała od 20 któregoś tygodnia. Szwu nie miała, pessara też jej nie założyli bo niby już było za późno. I mówiła że kompletnie w ogóle nie wstawalam z łóżka, wszystko w łóżku robiła. Dotrwala do 37 tyg. Jak wstała odrazu zaczęła rodzic.
A do lekarzy nie jezdzila? Do wc? Myc sie? Czy w szpitalu lezala?

Ja nie wiem xo z tymi szyjkami moja gin zrobila wszystko zeby mi zalozyc szew profilaktyxzny bylam na konsultachi u profesora w 16t4d i szyhka 6cm !! A teraz z bieda 2.5-3cm.. z rozwarciem.. a bole mialam od poczatlu ciazt wiec nie wien czy to skurcze czy bole... no chyba ze ta bakteria.. bo ale kuzwa skad... eh. Szkoda gadac.
A moich wyników nadal nie ma wiec dupaa a nie leczenie weekendowe bedzie

A do lekarzy nie jezdzila? Do wc? Myc sie? Czy w szpitalu lezala?

Ja nie wiem xo z tymi szyjkami moja gin zrobila wszystko zeby mi zalozyc szew profilaktyxzny bylam na konsultachi u profesora w 16t4d i szyhka 6cm !! A teraz z bieda 2.5-3cm.. z rozwarciem.. a bole mialam od poczatlu ciazt wiec nie wien czy to skurcze czy bole... no chyba ze ta bakteria.. bo ale kuzwa skad... eh. Szkoda gadac.
A moich wyników nadal nie ma wiec dupaa a nie leczenie weekendowe bedzie
Z lekarzami nie wiem jak było, ale mycie itd wszystko w łóżku.

A ogólnie jak się dowiedziałas o ciąży to funkcjonowalas normalnie czy dużo leżałas?

reklama
Hmmm w ogóle wszędzie czytam że szew zakłada się między 12-14 tyg profilaktycznie w przypadku kiedy wcześniej doszło do porodu przedwczesnego. Nie rozumiem zatem po co lekarze czekają tak dlugoooo.

Do góry