reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Gannka mialam isc wczoraj ale szew trzyma i szyjka dluga wiec lekarz za moja zgoda przesunął na 8 lutego szpital i ściągnięcie szwu. I zostane juz na obserwacji do cc ktora jest planowana na 15 lutego. Chyba ze po sciagnieciu szybciej sie zacznie choc moj lekarz mowi ze przy takiej szyjce dotrwam.

reklama
@Paula_12345 mi moj lekarz mowil ze moglby mi sciagnac w gabinecie szew ale ze wzgledu na blizne musze byc inaczej traktowana. I z tego co czytałam to dziewczyny pisaly o takiej opcji. A powiedz mi czemu chca Cie zostawic w szpitalu po.sciagnieciu szwu? Normalnie 2 dni obserwacji i do domu. Chyba ze tez masz miec cc.

Mi mój lekarz mówił że w gabinecie nie zdejmie, bo to może być jeden skurcz i poród. W szpitalu powiedzieli że nie wypuszczą mnie nawet jak będzie ok bo nie dostaną wtedy kasy z NFZ. No i poród może być bardzo szybko od rozpoczęcia i mogę nie zdążyć dojechać. To chyba że względu na miękka szyjkę

@Gannka mialam isc wczoraj ale szew trzyma i szyjka dluga wiec lekarz za moja zgoda przesunął na 8 lutego szpital i ściągnięcie szwu. I zostane juz na obserwacji do cc ktora jest planowana na 15 lutego. Chyba ze po sciagnieciu szybciej sie zacznie choc moj lekarz mowi ze przy takiej szyjce dotrwam.
O kurde to już tak blisko!

@Gannka oj tak blisko. Juz bylam nastawiona na 7 ze bedzie Maly z Nami ale z drugiej strony fajnie jak sie urodzi w 39 tc i bedzie donoszony.

@Zzzzzz podziwiam. Ja mam juz dosc. Brzuch tak samo. Z rana jeszcze da sie pochodzic a pod wieczór to juz twardnieje i ciagnie. Ja chce posprzątać dom!!!! Chce sie juz schylac kucac itp.

IMG_6354.JPG

Pochwale się- ogarnęliśmy pokoik :)
Ale ja padam na twarz.

@Zzzzzz tez podziwiam, ja juz chce urodzić. Już mam dosc tego twardego jak skała brzucha, on mi się swieci aż jest tak napięty hehe jak nie mam zadnego kremu to wyglada jakby byl olejkiem posmarowany normalnie sie swieci, moja skóra jest tak naciągnieta na nim ;p

@BaskaW i tak masz fajnie, bo wiesz kiedy i się możesz nastawiać.

reklama
@ashisohi wszystko zmierza w dobrym kierunku, druga córunia za niedługo też przybierze i nim się obrócisz będziesz je tulić obie ;-))
@Wiewióreczka87 też mnie czesto kłuje, do tego mam jeszcze takie drętwienie że wydaje mi sie że jestem tam mokra= wody płodowe, wtedy umiem tak zeschizować ze obled, a jak sprawdze to nic nie ma :p taki o psikus mi mój mozg robi.
@Paula_12345 ja tez musze sie przepakowac bo nie wiedzialam ze na trakt porodowy trzeba miec przygotowana „torbe w torbie” ehh..
szkoda że z tym szpitalem tak masz, ale z drugiej strony to i dobrze, bo bedziesz pewniejsza. Tak w domu bys ciagle wypatrywała rozpoczynajacej sie akcji porodowej :)
@Naysan a mi lekarze nie chcieli dac nic na uspokojenie, jak zapytalam o relanium to jeden na mnie spojrzał jak na wariatke, no ale trudno juz ten najwiekszy stres mam za sobą :)
@Oczekujaca123 trzymam mocno kciuki, lekarzami sie nie przejmuj, czasami maja za duze mniemanie o sobie. Dobrze ze mówisz ze straciłas ciaze, bo pewnie w innym wypadku by podeszli zbyt lekko, niestety ale taka prawda:( trzymam kciuki aby było dobrze, duzo wytrwalosci!

Do góry