reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@BaskaW ja często się spóźniam z heparyną, normalnie biorę o 20:00, a czasem mi się o 1:00 w nocy przypomina. Nie miałam z tego powodu problemów żadnych.
@Wiewióreczka87 kłucie w pochwie - norma, u mnie tez przychodzi i odchodzi, tak że bez stresu.
@ashisohi super, cieszę się, że maleństwa sobie radzą. Obyś jak najszybciej mogła kangurować, z doświadczeń mojego brata z jego synem pamiętam, że to mega cudowne doświadczenie:)

reklama
@Zzzzzz torbę mam spakowana już od miesiąca, z tymże musiałam ją mocno przepakować po ostatnim pobycie w szpitalu. Ale mam już w niej wszystko co potrzebuje ja i jakieś kosmetyki dla dziecka. Muszę jeszcze poprac wszystko dla małej, dziś zaczynam dopiero. Przeziębienie mnie złapało solidnie, ale już z niego wychodzę.

Konsultowałam u drugiego lekarza i niestety nie widzą opcji zdjęcia szwu w gabinecie. Będę musiała zrobić to w szpitalu i zostać tam do porodu :(

@Wiewióreczka87 tak, w necie większość objawów oznacza poród przedwczesny, nie bez powodu mówią, ze komputer w ciąży jest szkodliwy tylko jeśli jest podłączony do internetu :) oby kłucie szybko przeszło.
Ja też od czasu do czasu biorę relanium 2mg i nawet nie wspominałam o tym lekarzowi. Moja teściowa - psychiatra mi zapisała i bardzo nalega, żeby brać przy dużym niepokoju, bo dobrze działa na stres, na sen i samą macicę też relaksuje.

@Naysan to mi nawet większą dawkę w szpitalu dawali - na dzień 2 mg, a na noc 5 mg :) Teraz mam straszne problemy ze snem i marzę o relanium...
Mój gin ostatnio mówił mężowi, żeby odciął mi internet, bo nasila mi to twardnienia macicy ;)

@Paula_12345 mi moj lekarz mowil ze moglby mi sciagnac w gabinecie szew ale ze wzgledu na blizne musze byc inaczej traktowana. I z tego co czytałam to dziewczyny pisaly o takiej opcji. A powiedz mi czemu chca Cie zostawic w szpitalu po.sciagnieciu szwu? Normalnie 2 dni obserwacji i do domu. Chyba ze tez masz miec cc.

reklama
Do góry