reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Boże dziewczyny, moje tsh z 15.01.2018 było 0.171, a dziś powtórzyłam badania i jest 14,24!!!!!!!! To możliwe żeby w ciągu 2 tygodni tak poszło do góry??? Jadę jutro powtórzyć badania.

Boże dziewczyny, moje tsh z 15.01.2018 było 0.171, a dziś powtórzyłam badania i jest 14,24!!!!!!!! To możliwe żeby w ciągu 2 tygodni tak poszło do góry??? Jadę jutro powtórzyć badania.
Możliwe, radzę zwiększyć euthyrox.
Ja z 25 po teście zwiekszylam na 50 a teraz jestem juz na 75. Zbadaj ft4 jeszcze

@Gannka mega duży skok, ja bym podejrzewała, że coś nie tak z pierwszym wynikiem - wskazuje na nadczynność tarczycy wręcz, bo jest poniżej normy. No ale w ciąży tak się pewnie może stać, teraz szybciutko powinnaś się skontaktować z lekarzem i włączyć euthyrox albo letrox. Z ciekawości - jak był opisany ten pierwszy wynik, jakie jednostki?

@Gannka mega duży skok, ja bym podejrzewała, że coś nie tak z pierwszym wynikiem - wskazuje na nadczynność tarczycy wręcz, bo jest poniżej normy. No ale w ciąży tak się pewnie może stać, teraz szybciutko powinnaś się skontaktować z lekarzem i włączyć euthyrox albo letrox. Z ciekawości - jak był opisany ten pierwszy wynik, jakie jednostki?
Jednostki uU/ml
Pierwszy jest dobry, bo co miesiąc robiła i stopniowo mi spadło od 0.628.ale to w ciąży jeszcze nie byłam, a teraz taki skok. Ale się boję... :( kontaktuje się z moją gin ale narazie nie odbiera, bo z endokrynolog dopiero w środę się widzę a to na Nfz więc nawet nie mam jak się telefonicznie skontaktować.

Niby szyjka dluga ale po przyjęciu do szpitala miala 4.78 od dluzszego czesu byl taki tunel.. ja nie umiem trgo wytlumaczyc to nie taki lejek bo wiem jak to wyglada taki po prostu tunelik ktory niczemu nie zagraza a wczoraj z niego zrobily sie takie usta...jakby no dziwnie to wygladalo takie cos wie dzieje jak jest skurcz rano wszystko wrocilo na mirjsce czyli standardowo maly tunelil plus szyjka zamknieta szczelnie. We wtorej pobrali mi tez posiew z szyjki znow i czekam na wyniki ponoc sir cos tam hoduje choc tydz temu bylo czysto.... co do lekow o ktorych bylo mowione to zobaczymy bo ja jestem 18t5d wiec wiele nie mozna mi podac.. padla proozycja podania atosiban mimo ze mozna od 24tc.. ale nie mieli go w szpitalu... nigdzie obok nie maja a nie moze go zamowic dla mnie skoro nie moge dostax oficjalnie. Takze dupaaaa... na wieczornym.obchodzie poprosze o usg i zobaczę co tam slychac. Co prawda to juz nie moja lekarka ale chce zeby ktos zajrzal a w zasadzie ja wiem hak ta szyjka wygladala wiec sama rbede wiedziala czy cos sie zmieniło. Boje sie. I wiecie u mnie chyba pozytywne myslenie nie dziala.. jak podali mi tu ten antybiotyk i nagle 2 dni czulam sie cudownie to zaczelam sie anwet cieszyc ciaza wierzyc ze edzie dobrze ze poprzednia strata to byl splot nieszczesliwych a wrecz tragicznych w skutkach wypadkow. Zaczelam.ogladac wozki itp i co? Nagle bole i cos sie psuje... ja zawsze dzialalam na opak... tzn jka mysle ze bd dobrze to jest do dupy a jak mysle ze to koniec to jest lepiej.. eh..

Witajcie dziewczynki. Podczytuje Was jakis czas na razie nie jesten w ciazy ale swoja pierwsza ciaze rowniez mialam lezaca od 6 do 13 tc (odklejanie kosmowki) i od 23 do 37 tc skracajaca szyjka. Na szczęście wszystko skonczylo sie super. Urodzilam w 37tc 0 dni w nocy chyba ze szczescia ze donosilam odeszly mi wody. Moj synek bedzie mial juz 3 latla w tym roku a my chcielibysmy dla.niego rodzenstwa. Niestety strasznie boje sie powtorki z rozrywki, ktora skonczy sie nie tak dobrze jak ostatnio. Znacie moze przypadki ze z druga ciaza bylo troche lepiej?? Bylam u lekarza nawet u 2 roznych i niby maja pomysly na ta moja kolejna ciaze (pessary szwy) ale i tak mam cykora.
Pozdrawiam Was dzielne kobitki

Oczekujaca cale szczescie, ze jestes w szpitalu i wylapali Twoja szyjke i dostalas magnez. Wiem, ze jest Ci ciężko, ale pamietaj jestesmy z Toba.
Gannka mecz ginekolog z tsh, jak ona przyjmuje na miejscu w Twojej miejscowosci to ja bym jutro do niej podjechała albo do endokrynologa, jest piatek wiec masz dużą szanse, ze jutro ktos Cie skonsultuje.

reklama
Jednostki uU/ml
Pierwszy jest dobry, bo co miesiąc robiła i stopniowo mi spadło od 0.628.ale to w ciąży jeszcze nie byłam, a teraz taki skok. Ale się boję... :( kontaktuje się z moją gin ale narazie nie odbiera, bo z endokrynolog dopiero w środę się widzę a to na Nfz więc nawet nie mam jak się telefonicznie skontaktować.
Hmm ciekawe skad się taki skok zrobił. Jaka dawkę bierzesz? Żyję z Hashimoto już jakiś czas i takiego skoku nie miałam

Do góry