reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U nas 50 zł za posiew moczu :/ szyjki też płaciłam 50 prywatnie. Co laboratorium inne ceny. Szook
A powiedzcie mi jak bym na Nfz poszła to by mi zrobili mimo iż ciążę będzie prowadził mi lekarz prywatnie? Trochę słabo tak iść no nie?
Nie wiem, czy na NFZ zrobią, ale jestem zdziwiona tymi cenami. U mnie w labie posiew z moczu 30, a z pochwy 70.

reklama
70zl za posiew z pochwy?! Meeega dużo.

Tak. Olali crp 7 kilka dni później mialam goraczke j bylo mi strasznie zimno tak ze podskakiwalam na łóżku i nie potrafilam nic powiedziec tak mi szczenka latala. Serio myslalam że umieram :O no ale nic mam to za sobą. Dlatego bogatsza o doświadczenie nigdy nie wrócę do tegoz szpitala (kolejowy w Katowicach jakby ktos chcial wiedzieć :p).

U nas 50 zł za posiew moczu :/ szyjki też płaciłam 50 prywatnie. Co laboratorium inne ceny. Szook
A powiedzcie mi jak bym na Nfz poszła to by mi zrobili mimo iż ciążę będzie prowadził mi lekarz prywatnie? Trochę słabo tak iść no nie?
Zrobią Ci na nfz jak pójdziesz do lekarza do przychodni na nfz, nawet do internisty. Ja kilka razy przerabiałam infekcję dróg moczowych i raz nie chciało mi się jechać na dodatkową wizytę prywatnie i poszłam do przychodni ( takiej gdzie jestem zapisana ) do lekarza pierwszego kontaktu i zaproponował właśnie na nfz.
Prywatnie w Diagnostyce posiew kosztuje 35 zł. Oni mają wiele punktów pobrań w Polsce.

@Zzzzzz niektorzy lekarze i szpitale to ja nie wiem powinny być zamknięte! Ja teraz wybralam prywatny , Pro Familia i mam nadzieje, ze poczuje się zaopiekowana jak zajdzie taka potrzeba ehh... a w waszych diagnostykach są wymazy z szyjki?

@Zzzzzz niektorzy lekarze i szpitale to ja nie wiem powinny być zamknięte! Ja teraz wybralam prywatny , Pro Familia i mam nadzieje, ze poczuje się zaopiekowana jak zajdzie taka potrzeba ehh... a w waszych diagnostykach są wymazy z szyjki?
@olaa90 u mnie w Slaskicg laboratoriach pobieraja z szyjki. Ale na robie w laboratorium orzy szpitalnym wszystkie wymazy z tym ze tam nie pobieraja trzeba przywiezc wymazowke od lekarza. Wiec prosze gin o pobranie i sama jade do labu. Tam gdzie @Zzzzzz w Katowicach na Raciborskiej sa najlepsze ceny (dla tyvh ze slaska) posiew moczu chyva z 26 czy 29zl a posiew bakteriologiczny obojetnie czy pochwa czy szyjka (ale trzeba podac z czego to pobrsne bo co innego sie bada tu i tu ) i wtedy 25zl. Mozna sobie nawet z rany czy ucha pobrac i do nich oddac. Poszujaj u siebie w laboratoriach orzy szpitalnych a gin niech Ci pobierze

Gannka nie wiem skad jesteś, czy w Twojej miejsciwosci jest szpital, u mnie najtaniej i najdokładniej badania robi lab w szpitalu.
To wszystko kosztuje kupę kasy, także warto sie zorientować. Co chwilę trzeba to badania robic, to wizyta, to jakaś receptę wykupic... studzienka bez dna

Ja niestety płacę to 70zł, bo mój lekarz jest bardzo nieufny jeśli chodzi o posiewy i uznaje tylko z centrum mikrobiologii w Krk, a tam tyle kosztuje. Sam od siebie z kliniki tez tam wysyła. Z diagnostyką jest w konflikcie, bo jego zdaniem popełniają błędy, więc nie uznaje wyników od nich. Ale ja się już przyzwyczaiłam, że na tą ciążę idzie cała moja wypłata, dobrze, że ciążowe L4 jest płatne 100%.

reklama
Aj dziewczyny jestem zalamana. Dzisiaj mam lekarza jutro jak cos Szpital a tu corka chora prawie 40 stopni goraczki kaszel. Musiala ze mna zostac w domu. Maz w pracy a ja ledwo chodze. Wszystko musze zrobic podac i dac. Ledwo sie wyginam i pokonuje przeszkody. Ale jestem zla. Akurat Maly ma sie urodzic a u Nas choroba. Pewnie Nas wszytskich pozaraza.

Do góry