reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Magdalenams no to teraz lezenie przynajmniej do 34 tc. Nie ma co ryzykowac. Tym bardziej ze caly czas jakies twardnienia masz. Na szczęście juz u Ciebie prawie 30tc. Bedzie dobrze. Dzidzia ladnie juz wazy:)
Ciężko będzie z moim dwulatkiem ale postaram się nie ruszać z łóżka. Trochę mnie to zmartwilo bo się dobrze czuję ogólnie a ta szyjka się skraca. Sytuacja identyczna jak w pierwszej ciąży.

Basia słyszałam o zakazach odwiedzin :/ jakieś ptasie albo swinskie grypy. Mam nadzieje ze go zniosą do poniedziałku.
Magda super, że nie musisz isc do szpitala. Lez sobie w domku spokojnie a 6 tyg zleci :)

A wymaz kiedy ostatnio robilas?? Moze jakas bakteria ja skraca? Na szczescie juz niedługo. A nie chcial Ci lekarz zalozyc passer ?? Przeciez moze i to jest nieinwazyjne.

@BaskaW @Kleo83 łączę się z Wami w bólu- u nas też choroby ciąg dalszy. Mąż całymi dniami w pracy a ja sama z synem ledwo żyję. Boli mnie wszystko i strasznie mnie mdli. Nie mam też kogo poprosić a dziecka mimo, że jest mu lepiej nie mam sumienia wysłać do przedszkola po chorobie. Jakoś słabo czuję też ruchy dziecka od dwóch dni, oby szybko minęło.
@Magdalenams domyślam się jak ciężko całkiem leżeć przy dwulatku. Dobrze, że już tak niewiele Ci zostało:)

A wymaz kiedy ostatnio robilas?? Moze jakas bakteria ja skraca? Na szczescie juz niedługo. A nie chcial Ci lekarz zalozyc passer ?? Przeciez moze i to jest nieinwazyjne.
Pessara nie chce sama bo już mam ładny tc więc myślę ze donoszę. Szyjka mi sie skraca od listopada a badanie miałam w grudniu i wyszło ok. Myślę ze taki mój urok bo w pierwszej ciąży było to samo.

Kochane znalazłam u mnie w szpitalu w mieście takie badania , to już coś. Robić to wszystko? Czego mi jeszcze tu brakuje?
12229220-897E-4846-B929-B411176CB738.jpeg

@BaskaW @Kleo83 łączę się z Wami w bólu- u nas też choroby ciąg dalszy. Mąż całymi dniami w pracy a ja sama z synem ledwo żyję. Boli mnie wszystko i strasznie mnie mdli. Nie mam też kogo poprosić a dziecka mimo, że jest mu lepiej nie mam sumienia wysłać do przedszkola po chorobie. Jakoś słabo czuję też ruchy dziecka od dwóch dni, oby szybko minęło.
@Magdalenams domyślam się jak ciężko całkiem leżeć przy dwulatku. Dobrze, że już tak niewiele Ci zostało:)
Też się właśnie cieszę że to już 30 tc. Będę się modlić o szczęśliwe rozwiązanie i zdrowe dziecko. No i oczywiście oszczędzać się na Maxa :)

reklama
Do góry