reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Gannka bardzo Ci gratuluję, super, ze sie Wam udało:-)
Dzis bylam na wizycie, szyjka 1cm i rozwarcie 2cm, chyba pomału się zaczyna. Strasznie sie zestresowalam, mam kategorycznie lezec zeby jak najdluzej wytrzymać z maluszkiem w brzuszku. Dzis mam 36+1.
Kochana teraz jesteś w takim tc że leżenie porodu raczej nie powstrzyma. Przynajmniej u mnie tak było. :D Ciąża donoszona :) ja bym właśnie chodziła żeby poród był łatwiejszy :D

reklama
@Naysan oj tak tak! ;* moj mąż zaraz idzie odebrać wynik biocenozy , ale nie wiem czy jutro znowu nie powtórzę biocenoza + wymaz bo boje się, ze biocenoza to za mało.

Profilaktycznie aplikujecie coś dowcipnie? Od razu wyśle go do apteki tylko nie wiem co kazać kupić. Trivagin , lactovaginal czy jeszcze coś innego ? I jak często wkładać? Jeszcze tydzień i się dowiem co z moja szyją

Ja nie wiem dziewczyny ale u mnie w kazdej ciazy wystarczylo zrobic mocz by wykazac bakterie chociaz wiem ze jedynie posiew z moczu wykaze jakie bakterie. Ganka ja tez mysle ze jak sikasz to normalny objaw. Ja mialam tak ze chcialo mi sie sikac a prawie nic nie lecialo.

@Kleo83 juz kiedys Wam mowilam ze w 1 ciazy chodzilam bardzo dlugo z rozwarciem na 1 cm. Urodzilam po terminie. Wiec spokojnie. A i szalalam jak glupia w ogole nie odpoczywalam. Wiec sie nie stresuj. 36 tc to juz piekny tydzien.

Ja ide jutro na wizyte do lekarza prawdopodbnie 1 luty szpital i wiecie co zamierzam go prosic by mnie wzial do szpitala dopiero w poniedzialek po co mam siedziec w tym szpitalu przez weekend i sie nudzic a tak w domu cos pomoge. No chyba ze powoe ze mi zagraza cos to wtedy ok moge isc w piatek.

Maluszek nie byl wazony, bo moj doktor ma taki sprzet w gabinecie:-/ Usg dokladne bede miec w szpitalu zrobione jak pojde rodzic.
Wiem, ze 36 tygodni to nie jest zle, ale bardzo bym chciala dotrwac do 38.
Moze wyszlo mi szykowanie wyprawki.

Ale jesteście dziewczyny już wysoko, tylko zazdrościć :)
Od pół godziny mam spokój od WC haha może się uspokoi.

Zreszta ja czekam na Baske, pierwsza jest w kolejce;-)
Basia zagadaj, moze w pon beda kazali Ci sie wstawic.
Nie wierze, ze niedlugo zaczniemy się wykluwac:-D

@BaskaW bardzo madrze :) to juz niedługo :O estra!

@Kleo83 ja też mam rozwarcie zewnętrzne 1cm i zielone światło na spacery, więc dziś byłam pierwszy raz od pol roku na spacerze:)

Dziewczyny jakie doświadczenie. Nie do opsania. Szłam osiedlem i niedowierzalam ze tak wyglada. Wszystko jakby w innej rzeczywistości. Jak weszłam z mężem do Aldika to się rozplakalam ze śmiechu czułam się jak na chaju. Jeden spacer- tyle szczęścia.

Gannka na początku to sie wydaje strasznie dlugo 40 tygodni. Potem leci od wizyty do wizyty i odliczanie kazdego tygodnia.
Zycze Ci zeby ta ciaza była dla Was pieknym i wyjatkowym okresem, pelnym spokoju i radosci:-*

reklama
@BaskaW to jest dodatkowo ważna kwestia - żeby wiedzieć, jakie konkretnie bakterie.
Co do szpitala - ja też bym wolała iść w poniedziałek, w weekend to by było tylko siedzenie pod obserwacją, bo raczej planowanego cc nie rozpiszą.
@olaa90 ja biorę lactovaginal, ale szczerze - bez efektu, zawsze mi lactobacillusy wychodzą miernie.
@Oczekujaca123 vitagyn C faktycznie działa dobrze na zakwaszenie? Ja miałam ostatnio ph 5,5 w pochwie, bardzo wysokie, zapewne od progesteronu. Muszę coś dodatkowego brać. Bierzesz to razem z lactovaginalem, czy robisz przerwę?
@Gannka też okresowo latałam co 20 - 30 minut, potem to przeszło samo.

Do góry