reklama
olamakota
Fanka BB :)
@Zzzzzz wtrącę się o oksytocynie. Podają ją po to żeby przyspieszyć poród bo nasila skurcze. U niektórych ok i sobie chwalą. Ja miałam tak, że bardzo nasiliła ból do tego stopnia, że nie dałam rady już naturalnie urodzić ze zmęczenia a znieczulenie nie zadziałało. Jeśli miałabym możliwość to odmówiłabym ale wtedy nie wiedziałam jak to będzie a nikt mnie o zgodę nie pytał.
Naysan
Wiadomo, dopytać trzeba. Zastanawiam się, czy jeśli szpital czegoś nie praktykuje to mają obowiązek to zrobić na prośbę kobiety?@Naysan mam nadzieję ze tak jest ale wolę byc pewna i zapytam lekarza czy to praktykują.
Z tym planem porodu właśnie jest taka trochę podejrzana historia. Niby cały koncert życzeń, a na koniec i tak szpital robi po swojemu. Położna z mojego szpitala mi mówiła, że każdej kobiecie na potologii ciąży dają oksytocynę, bo mają dużo pacjentek i określony czas na poród. Więc jaki sens ma spisywanie swoich oczekiwań? Może w innych szpitalach jest inaczej.
BaskaW
Jak bylam w szpitalu to laska która rodzila krzyczała ze nie chce oksy bo ma zawsze lekkie i szybkie porody a po Niej strasznie boli. Zapewniali ze oksy nie ma nic do bólu ale ona i tak sie nie godzila. W końcu ja zabrali na prodowke i nie wiem czy jej dali czy nie.
Zzzzzz
Nie wiem jak Wam ale mnie z trudnością przychodzi czytanie / oglądanie porodów. Ja to bym se walnęła znieczulonko.
Nie wiem czy będzie mnie bolalo tak bardzo jak ostatnio (jak poronilam w tym 16tc) ból był okropny do momentu odejscia wód ale do przeżycia. Sory że poruszam ten temat ale to moje jedyne doświadczenie porodowe.
Nie wiem czy będzie mnie bolalo tak bardzo jak ostatnio (jak poronilam w tym 16tc) ból był okropny do momentu odejscia wód ale do przeżycia. Sory że poruszam ten temat ale to moje jedyne doświadczenie porodowe.
BaskaW
@Zzzzzz jak jak rodzilam syna w 22 tc to wcale bol nie byl mniejszy. Cholernie bolalo. Wiec dla mnie to bez różnicy no chyba ze mowisz o dziecku ponad 4 kg to wtedy pewnie tak. Nie oglądaj o tych porodach. Ja sie tak naogladalam w 1 ciazy o porodach na tlc i o atonii macicy. I co?! Mialam atonie macicy i sama prawie nie umarlam. Lepiej to omijac.
A jak przy porodzie lotosowym wyobrazacie sobie opieke nad niemowlakiem? [emoji849] mnie sam kikut pepowiny przyprowadza o mdlosci, wiec nie wyobrazam sobie zabierac dziecko na rece a w drugiej trzymac łozysko, chyba bym zeszła przy tym
Ja sie obawiam porodu naturalnego, ze nie dam rady a na mysl o cc to mam mroczki przed oczami- panicznie boje sie operacji wiec nie wiem co lepsze:/ my mamy plan porodu na SR za tydzien, to wam podesle co ciekawego wpiszemy ostatnio jak lezalam to dziewczynie wsadzili balonik ;o tez nie ciekawie wczensiej sie balam i porod przedwczesny a teraz sie boje ze urodze po terminie
Ja sie obawiam porodu naturalnego, ze nie dam rady a na mysl o cc to mam mroczki przed oczami- panicznie boje sie operacji wiec nie wiem co lepsze:/ my mamy plan porodu na SR za tydzien, to wam podesle co ciekawego wpiszemy ostatnio jak lezalam to dziewczynie wsadzili balonik ;o tez nie ciekawie wczensiej sie balam i porod przedwczesny a teraz sie boje ze urodze po terminie
reklama
Podziel się: