reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czesc dziewczyny. Podczytuje forum odkad skrocila sie szyjka i zrobilo rozwarcie na pol opuszka w 26tyg. Tydzien kategorycznie lezalam, pozniej polegiwalam, bo mam 3letniego synka a szyjka byla bezzmian. Od lezenia boli mnie spojenie lonowe (jakby bol byl mega mocny mozna wywolywac porod juz od skonczonego 37tc). Teraz leze w szpitalu z moim synkiem urodzonym w 38+3 tc sn. Porod tak szybko postepowal,ze po 10 min od przyjazdu do szpitala mialam juz parte. Z tego wszystkiego najgorszy jest bol spojenia ktory pozostal. Pisze, bo chce byscie wiedzialy, ze trzymam za Was kciuki. Dacie rade wylezec i dacie rade urodzic, badzcie czujne, ale nie wmawiajcie sobie roznych dolegliwosci, bo one sa normalne i tez je mialam.

Co do niskiej wagi dzieci pierwszy syn 4dni przed terminem mial 2880g ( teraz nie rozni sie niczym od rowiesnikow), drugi ma 3230g a szedl w 50centylu w brzuchu. Wiec nie ma co dokladac sobie kolejnych zmartwien ktorych jeszcze nie ma ;) tylko te z 30+tc szykujcie wyprawki, a w pozostalych lezcie i ogladajcie seriale. Zycze zdrowia i sil dla mam i przyszlych dzieciaczkow.
Super ze napisałaś ;) gratuluję dzidziusia i życzę samego zdrowia dla Waszej rodzinki :)

@olaa90 moja Zuza do tej prory wali mnie w odbyt głową. Przeżywałam to co Ty, wcześniej myślałam że mi przez cewke wyskoczy. Nie schodziłam z kibelka. Kladlam poduszke pod pupe jak lezalam by mi się zsunęła. Czasem pomagalo.

@BaskaW dobry wynik :)

reklama
Gratuluje dwóch synków :))
Szybkiego dojścia do siebie! [emoji6]

A my już po wizycie dziś 34+6 mały waży 2550 g i wszystko się unormowało [emoji6] za dwa tyg na gbs [emoji4]
A torba nadal nie spakowana [emoji33]
Ja mam tak pol na pół torbę poki co dla siebie. Codziennie się coś znajduje do roboty czytaj prasowanie. Jak się z tym uporam to myślę że w poniedziałek się spakuje.

@Audia20 piekna waga i az 300 g wiecej niz u mojego malucha. W 34+4 tc wazyl 2250g dla mnie to dobrze bo i tak o blizne sie boje.

Dziewczyny ja mam taki burdel na pietrze. Maz powoli składa meble wszystko lezyna podlodze typu zabawko ksiazki itp..u malego podobnie. Nie wiem kto to wszystko pouklad do szafek jak ja ledwo jiz stoje i laze. Jak bedzie na zicher to pokaze foto.

a Miała któraś z was łożysko: przednia ściana, nisko . To złe ? Za kazdym razem jak patrzę na opis badania połówkowego to coraz to nowsze info doczytuje... ten od połówkowych nie komentował tego a ja teraz to doczytałam , wogole czy to się zmienić może bo u Przybycienia do 12 tyg łożysko było raczej wysoko z tego co mówił...

a Miała któraś z was łożysko: przednia ściana, nisko . To złe ? Za kazdym razem jak patrzę na opis badania połówkowego to coraz to nowsze info doczytuje... ten od połówkowych nie komentował tego a ja teraz to doczytałam , wogole czy to się zmienić może bo u Przybycienia do 12 tyg łożysko było raczej wysoko z tego co mówił...
Jak masz łożysko przodujące to oszczędzaj się jak najwięcej. Jest szansa na to że Ci się jeszcze podniesie jak jestes w 19tc. Bedziesz tez słabiej odczuwać ruchy- da się z tym żyć.
Ja mam odwrotnie łożysko na tylniej i czuje kazdy najmniejszy ruch a one (ruchy) bywają nieprzyjemne.

@Zzzzzz wlasnie ruchy od tygodnia czuje intensywnie wiec to mnie teraz zdziwiło... jutro zaczynam 20+0... a to złe to łożysko? Pewnie stad to parcie :(

Ja mam na przedniej scianie lozysko ale wysoko i czuje slabiej ruchy i zawsze gorzej zrobic ladna fotke. Tak jak mowi @Zzzzzz jeśli masz przodujace lozysko powinnas duzo odpoczywać. Moze sie podniesie. Niektorzy zabraniaja nawet seksu..

No akurat przy szyjce czy przy lozysku przodujacym to wskazane. My tutaj tez wszystkie w celibacie. Ja ostatnio jakos w sierpniu ech chyba zapomne jak sie to robi.

reklama
Dziewczyny moze rzuce temat. Z racji ze juz jestesmy na mecie i wiele z Nas ma problemy z zakrzepica czyli nie mozemy brac hormonow by zabezpieczyć sie przed ciaza. Czy myślalyscie jak bedziecie sie zabezpieczac po porodzie by bylo skutecznie i bezpiecznie dla Nas i dla dzieci przy KP.

Do góry