Zzzzzz
Fanka BB :)
Super ze napisałaś gratuluję dzidziusia i życzę samego zdrowia dla Waszej rodzinkiCzesc dziewczyny. Podczytuje forum odkad skrocila sie szyjka i zrobilo rozwarcie na pol opuszka w 26tyg. Tydzien kategorycznie lezalam, pozniej polegiwalam, bo mam 3letniego synka a szyjka byla bezzmian. Od lezenia boli mnie spojenie lonowe (jakby bol byl mega mocny mozna wywolywac porod juz od skonczonego 37tc). Teraz leze w szpitalu z moim synkiem urodzonym w 38+3 tc sn. Porod tak szybko postepowal,ze po 10 min od przyjazdu do szpitala mialam juz parte. Z tego wszystkiego najgorszy jest bol spojenia ktory pozostal. Pisze, bo chce byscie wiedzialy, ze trzymam za Was kciuki. Dacie rade wylezec i dacie rade urodzic, badzcie czujne, ale nie wmawiajcie sobie roznych dolegliwosci, bo one sa normalne i tez je mialam.
Co do niskiej wagi dzieci pierwszy syn 4dni przed terminem mial 2880g ( teraz nie rozni sie niczym od rowiesnikow), drugi ma 3230g a szedl w 50centylu w brzuchu. Wiec nie ma co dokladac sobie kolejnych zmartwien ktorych jeszcze nie ma tylko te z 30+tc szykujcie wyprawki, a w pozostalych lezcie i ogladajcie seriale. Zycze zdrowia i sil dla mam i przyszlych dzieciaczkow.
@olaa90 moja Zuza do tej prory wali mnie w odbyt głową. Przeżywałam to co Ty, wcześniej myślałam że mi przez cewke wyskoczy. Nie schodziłam z kibelka. Kladlam poduszke pod pupe jak lezalam by mi się zsunęła. Czasem pomagalo.
@BaskaW dobry wynik