reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Lekarz mnie nie nastraszył, potraktował to ze spokojem, bardziej ja się nakręcam, on kazał tylko leżeć[emoji6]. Połówkowe robię też u niego. Czyli przy 25 mm już powinnam mieć passer? Czytam że jedni polecają, inni mówią że nie działa?

reklama
Ten posiew to z szyjki się robi? To przed założeniem szwu, tak? I potem co ile powtarzacie?
Ja mam szew. I polecam. Czuje sie z Nim bezpiecznie bo On mocno trzyma i przy nim sie tak infekcje nie lapia jak przy passerze. Mi zalozyli juz w trybie ratunkowym. Z pocztaku mialam szyjke 3.8 cm a zalozyli na 13 mm i lekkie rowarcie wewnetrzne. Przed założeniem robia posiew bo musi byc czysto.

Czyli posiew tylko przed samym założeniem się robi? Czy teraz też mogę zrobić żeby sprawdzić czy coś jest? Czy taka infekcja może skracać szyjkę? Nic nie czuję żeby mi się coś tam robiło.

Czyli posiew tylko przed samym założeniem się robi? Czy teraz też mogę zrobić żeby sprawdzić czy coś jest? Czy taka infekcja może skracać szyjkę? Nic nie czuję żeby mi się coś tam robiło.
Infekcje prowadza do skracania szyjki. Przebiegaja bezobjawowo w większości. Warto robic czeste(raz w mcu) posiewy.
Ja leżę z pessarem juz ok 20 tygodni i wygląda na to że doniosę ciąże (obecnie 33tc).

Możesz zrobić ale najlepiej gdybyś poczekala na lekarza w piątek. Wtedy Ci pobierze i ustalicie co robić. Mój ginek mówił że szew jest skuteczniejszy i nie łapie się z nim tak szybko infekcji.

Ja chyba zrobiłabym wcześniej. Miałam szew w trybie ratunkowym i wymaz był pobierany w tym samym dniu co zakładano szew( wynik wiadomo jest po kilku dniach) no i niestety w szyjce wyszła bakteria ( wcześniej była w moczu, brałam antybiotyki).

reklama
Na wizycie poprosisz ginekologa to Ci pobierze probke. A Ty zaniesiesz do laboaratorium. Warto sprawdzic czy nie ma zadnej bakterii moze ona spowodowala ze masz taka szyjke.

Do góry