Sama pamiętam jak modlilam się przy synu o 28 tydzień bo to już 90% szans na przeżycie (problemy zaczęły się już w 13) , pamiętam ten strach i morze łez i o ile przy 28 tyg zdawałam sobie sprawę że mały będzie w inkubatorze i będzie ciężko ale zakładałam że damy radę o tyle nie zdawałam sobie sprawy jak to wygląda w późniejszych tygodniach bo wszyscy mówili że to bezpieczny termin. Nie chciałam Was obrazić dziewczyny, na prawdę wiem że to jest walka o każdy dzień i każdy kolejny tydzień to ogromny sukces. Mi brakowało informacji jakie problemy może mieć dziecko w poszczególnych tygodniach i że te problemy nie konczą się w 34tyg i tylko dlatego napisalam. Nie chciałam nikogo urazić.Myśle z każdą z Nas zdaje sobie sprawę z tego ze wczesniak to wczesniak i 28 tc to mało. Ale...jak ktoś walczy o utrzymanie ciąży od samego początku to dotrwanie do tego 28 tc to już dużo. Ja dziś jestem w 26tc i to juz dla mnie sukces bo wiem ze mój synek miałby chociaż mała szanse i póki co nie mam zamiaru myśleć o tym jakie byłyby konsekwencje tylko włączę o każdy kolejny dzień. A takie historie e było ciężko, że były problemy staram się omijać szerokim łukiem chociaż zdaje sobie sprawę ze tak to wygląda ale póki co nie dopuszczam tego do siebie, czytam tylko szczęśliwe historie...
reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Zadna z nas nie urodzi z wyboru wczesniej, ale to pomaga.. takie myslenie, ze dziecko przezyje... reszta spraw jest do pokonania. :* zdrowka i sily dla Twoich dzieciakówSama pamiętam jak modlilam się przy synu o 28 tydzień bo to już 90% szans na przeżycie (problemy zaczęły się już w 13) , pamiętam ten strach i morze łez i o ile przy 28 tyg zdawałam sobie sprawę że mały będzie w inkubatorze i będzie ciężko ale zakładałam że damy radę o tyle nie zdawałam sobie sprawy jak to wygląda w późniejszych tygodniach bo wszyscy mówili że to bezpieczny termin. Nie chciałam Was obrazić dziewczyny, na prawdę wiem że to jest walka o każdy dzień i każdy kolejny tydzień to ogromny sukces. Mi brakowało informacji jakie problemy może mieć dziecko w poszczególnych tygodniach i że te problemy nie konczą się w 34tyg i tylko dlatego napisalam. Nie chciałam nikogo urazić.
Zzzzzz
Nieee spoko nie czuje się urażona przecież wymieniamy zdania tylko. Myślę że do przyjścia na świat wcześniaka nie da się przygotować dlatego uświadamianie kobiet w zagrożonej ciąży może przynieść odwrotny skutek. Sama po sobie wiem że jak czytam smute historie to zamiast cieszyć się z tego gdzie jestem to popadam w smutek. Zaczyna bolec mie brzuch i stresuje się. A po co tak się smucić jak można się cieszyć przecież.Sama pamiętam jak modlilam się przy synu o 28 tydzień bo to już 90% szans na przeżycie (problemy zaczęły się już w 13) , pamiętam ten strach i morze łez i o ile przy 28 tyg zdawałam sobie sprawę że mały będzie w inkubatorze i będzie ciężko ale zakładałam że damy radę o tyle nie zdawałam sobie sprawy jak to wygląda w późniejszych tygodniach bo wszyscy mówili że to bezpieczny termin. Nie chciałam Was obrazić dziewczyny, na prawdę wiem że to jest walka o każdy dzień i każdy kolejny tydzień to ogromny sukces. Mi brakowało informacji jakie problemy może mieć dziecko w poszczególnych tygodniach i że te problemy nie konczą się w 34tyg i tylko dlatego napisalam. Nie chciałam nikogo urazić.
Magdalenams
Nie wiem czy to miało znaczenie ale słyszałam że niektórzy zalecają założenie tampona nawet.Tak tak, wczoraj musiałam zaaplikować macmiror i zastanawiam się czy to mogło mieć znaczenie... mogłam odpuścić ten jeden dzień
BaskaW
Dziewczyny wlasnie odebralam pamperdy za 1 gr w rossmann. Pokazywałam jej emaila i skanowala kod z aplikacji.
Druga inf właśnie w wiadomościach pokazywali ze amerykanie wymyslili opaske ciazowa na brzuch do uzytku od 24 tc. Chodizsz w niej caly czas i spisz zakrywa caly brzuch ma czujniki. Liczy ruchy tetno o alarmuje o skurczach. Dostali nagrode za ten wynalazek. W sprzedazy bedzie od polowy roku..az zaluje ze wczesniej tego nikt nie wymyslil.
Druga inf właśnie w wiadomościach pokazywali ze amerykanie wymyslili opaske ciazowa na brzuch do uzytku od 24 tc. Chodizsz w niej caly czas i spisz zakrywa caly brzuch ma czujniki. Liczy ruchy tetno o alarmuje o skurczach. Dostali nagrode za ten wynalazek. W sprzedazy bedzie od polowy roku..az zaluje ze wczesniej tego nikt nie wymyslil.
reklama
W zwiazku z naszymi super doskonałymi panami: dzis rano znalazłam zmietolone pranie rozłożone na łóżku. Przerzuciłam je na krzeslo. Odwiedzila mnie bratanica, ktora wygodnie sobie siedziała na krzesle z praniem. Wieczorem w pokoju pojawil się mąż i wylal na mnie żale i złość, ze wyprasowal pranie, a ja je sponiewieralam. Kurde to wogole nie wyglądało na wyprasowane ubrania;-) Nie chcialam mu tego mówić, aby go nie dobijać, ale w sumie szkoda jego czasu na "takie prasowanie".
Podziel się: