reklama
BaskaW
Fanka BB :)
Wydaje mi sie ze powinnas pokazac je lekarzowi. Masz kationy ( ukazuja sie pryz infekcji lub cykrzycy) leukocyty i bekterie i szczawian i jeszcze erytrocyty czyli krew.Ph niskie i ciezar chyba za wysoki. Nie masz objawow?Zobacz załącznik 932436 dziewczyny a możecie coś powiedzieć o takich wynikach moczu? Pierwszy raz mam wyniki osadu moczu i jakoś nie wiem jak je interpretować.
Naysan
To na ogół nic nie znaczy, chyba że masz dodatkowo jakieś dolegliwości bólowe, kolki czy problemy z oddawaniem moczu. Jak nie, to po prostu pij dużo wody i pogadaj z lekarzem na spokojnie na wizycie.Zobacz załącznik 932436 dziewczyny a możecie coś powiedzieć o takich wynikach moczu? Pierwszy raz mam wyniki osadu moczu i jakoś nie wiem jak je interpretować.
Ja też mam pytanie odnośnie badań. Przypomniało mi się, że parę dni temu przy pobieraniu wymazu z pochwy wyszło mi ph 5,5. To bardzo wysoko. Czy myślicie, ze to może być wynik antybiotyku, który brałam tydzień wcześniej? Zaczynam sobie wkręcać, że mam jakieś mikrosączenie wód płodowych, bo już sama nie wiem, co mogło tam podnieść ph.
Oczekujaca123
pH moim zdaniem ok , lepiej takie kwasnie niz zasadowe bo sprzyjana bakteria. Erytrocyty w takiej ilości to nic groźnego - tak mi.lekarka powiedziala i faktycznie raz na kilka badan mi sie zdarza i tyle. Bakterie masz dosc liczne. Zrobilabym posiew moczu. Lepiej wiedziec z jaka konkretnie bakteria sie walczy. Ni czesto wychodziły pojedyncze bakterie a posiew czysty wtedy bylam spokojna.Zobacz załącznik 932436 dziewczyny a możecie coś powiedzieć o takich wynikach moczu? Pierwszy raz mam wyniki osadu moczu i jakoś nie wiem jak je interpretować.
Magdalenams
Ogólnie wyniki wyglądają dobrze. Popieram pomysł z żurawiną.Zobacz załącznik 932436 dziewczyny a możecie coś powiedzieć o takich wynikach moczu? Pierwszy raz mam wyniki osadu moczu i jakoś nie wiem jak je interpretować.
A czy dobrze mocz pobralas? Mycie, środkowy strumień itd?
kb.karola90
Myśle z każdą z Nas zdaje sobie sprawę z tego ze wczesniak to wczesniak i 28 tc to mało. Ale...jak ktoś walczy o utrzymanie ciąży od samego początku to dotrwanie do tego 28 tc to już dużo. Ja dziś jestem w 26tc i to juz dla mnie sukces bo wiem ze mój synek miałby chociaż mała szanse i póki co nie mam zamiaru myśleć o tym jakie byłyby konsekwencje tylko włączę o każdy kolejny dzień. A takie historie e było ciężko, że były problemy staram się omijać szerokim łukiem chociaż zdaje sobie sprawę ze tak to wygląda ale póki co nie dopuszczam tego do siebie, czytam tylko szczęśliwe historie...Oczywiście, rozumiem i współczuję sytuacji. Każda kobieta chciałaby wspominać okres ciąży tak jak w telewizji o tym mówią jako najpiękniejszy w ich życiu a nie mówi się o tym że dla niektórych jest to traumatyczne przeżycie i walka o każdy dzień maluszka w brzuszku. Każda z nas chce mieć po prostu zdrowego maluszka a mój post miał na celu raczej to żeby uświadomić że 34 tydzień to jest dalej wczesniaczek, bo mnie sytuacja zaskoczyła i zalowalam że nikt tak otwarcie mi nie powiedział co mnie czeka.
reklama
Ola124
Ogólnie wyniki wyglądają dobrze. Popieram pomysł z żurawiną.
A czy dobrze mocz pobralas? Mycie, środkowy strumień itd?
Tak tak, wczoraj musiałam zaaplikować macmiror i zastanawiam się czy to mogło mieć znaczenie... mogłam odpuścić ten jeden dzień
Podziel się: