reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja za tydzień właśnie zaczynam szkołę rodzenia, ale na razie tylko idę podpisać papiery, jak 9 stycznia będzie szyjka w miarę to pochodzę, tym bardziej że mam tą szkołę w bloku obok. Resztę tematów sobie odrobie w lutym jak już będzie ten 34 tydzień :)

Ja też jeszcze leżę. To już prawie dwa miesiące więc jeszcze te 4 tygodnie wytrzymam. Mój cel to 02/02. Modlę się żeby mi to było dane chociaż nie ma już takiej tragedii. Nie chciałabym jeszcze urodzić. Brzuch mam twardy jak skała, ruchy dziecka są mega nieprzyjemne i doszło to kłucie z prawej strony brzucha.

Ja też jeszcze leżę. To już prawie dwa miesiące więc jeszcze te 4 tygodnie wytrzymam. Mój cel to 02/02. Modlę się żeby mi to było dane chociaż nie ma już takiej tragedii. Nie chciałabym jeszcze urodzić. Brzuch mam twardy jak skała, ruchy dziecka są mega nieprzyjemne i doszło to kłucie z prawej strony brzucha.

Ja też mam ciągle twardy jak kamień czy leżę czy chodzę, ale ruchy teraz to jest kosmos. Wszystko mi się trzęsie, więc wiem o czym mówisz [emoji4]

Dzięki dziewczyny za seriale [emoji4] w tym tygodniu mój ma wolne więc nie mam tyle czasu na oglądanie ale od poniedziałku nadrabiam [emoji1] jeszcze moja mama przyjeżdża więc obiadki, zakupy też mi odpadną [emoji4] będe jak dzieciaczek znowu ;D

Ja chodze na szkole rodzenia, troche glupie godziny są bo dopiero o 17 i do 19 trzeba siedziec. Ale są poduszki i takie fotele wygodne więc dajemy rade. I czas bardzo leci o dziwo. Jedynie opuscilam lekcje rozciągania tańca i jogi bo nie chciałam przesadzać.

Kurcze a co do zbliżenia, to obłed ja już nie pamiętam co i jak :( od 4 mc nic, śmieje się, że my to bedziemy miec wspolzycie na nowo w noc poślubną ;D akurat tak wypadnie po połogu gdybym urodziła w terminie :)
Ale mam glupie schizy że mnie za chwile zacznie zdradzac :o

reklama
Jak to się załatwia? Ze szpitala, w którym się będzie rodziło ta położna przychodzi? I co ona w zasadzie robi? Ciekawi mnie to.
@Audia20 You to na netflixie ?

Ja polecam "Gdzies pomiedzy" "belfer" "pakt" ( obejrzeliśmy teraz z M "slepnac od swiatel" i mimo super opini moim zdaniem nie powala...

@Zzzzzz ja mysle , ze psychika nam szwankuje... tobie zostalo niewiele a ja dopiero na poczatli drogi.. czuje ze skoncze w psychiatryku... wystarczy ze ltos mi cos powie cos przeczytam i potem analizuje i naglr mam wszystkie objawy... to juz chyba trzeba leczyc ;p

Polecam tez Pachnidło, serial na netflixie, ale niestety sceny erotyczne sa... [emoji14] i wyobraznia dziala :D a nie powinna..

@Naysan "ostre przedmioty" rzucily mi sie wczoraj w oczy na hbo go. Z opisu zapowiada sie dosc dobrze

@Paula_12345 u mnie tez pare krokow do szkoly rodzenia i wpierwszej ciazy bylam juz zapisana bo to w wiezowcach na ktore patrze w zasadzie przez okno.. ale zdazylam isx tylko na 1 spotkanie.. teraz juz wiem ze jak dotrwam to bede robila online

@Zzzzzz jaka polozna wybralas z "naszych" okolic? Przed porodem tez przychodzi? Myslalam ze tylko po. Po co przed ?

@Naysan polozna zalatwiasz sobie po porodzie to wiwm na pewno moze byc z jakiejkowliek przychodni, szkoly rodzenia itp wypisujesz deklaracje i przychodzi killa razy do ciebie i maluszka (przed porodem nie slyszlalam) .

Do góry