reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Zzzzzz mysle ze to nie jest wskazanie do cc. I tez nie patrzą na wszystkie bakterie tylko niebezpieczny jest gbs bo zarazic sie może dziecko i dochodzi do poważnych powikaln a nawet smierci jak nie zostanie rozpoznany. Stad powinno sie robić badanie przed porodem i w spzitalu pilnowac by jakby co dali antybiotyk.
Ja miałam już zrobiony gbs, ale po antybiotykach zniknął z posiewu. Wiem, że może wrócić więc teraz od 30 tyg będę częściej robić posiewy w razie jakbym miała rodzić. Całe szczęście może się obyć bez CC, ale trzeba podać antybiotyki mi przed porodem i dziecku po urodzeniu. Tak przynajmniej mój lekarz mówi :)

Wszystkiego dobrego w nowym Roku! Oby wszystkie ciąże się dobrze zakończyły i nie za szybko przede wszystkim :)

My w domu z mężem, wpadają też znajomi ale zwijają się koło 21 bo mają małe dziecko i nie chcą go męczyć :) może o północy wyjdę przed blok zobaczyć fajerwerki

@Paula_12345 ja nie musze juz powtarzac GBS bo mam wynik badania ze go mialam czyli jestem nosicielem i mam w szpitalu powiedzieć ze mam gbs i on jest wpisany w Karcie Ciazy tak samo mialam w 1 ciazy. O dostane przed cc antybiotyk.

Ja tez juz mam zmienione plany idziemy do rodzicow moich tam beda ich znajomi i te zmoaj kuzynka z dzieckiem więc impra duza.

Dziewczyny nie jedna z Nas pragnela dotrwac do Sywlestra w dwupaku. I zobaczie jak cudownie jestesmy dalej wszystkie w komplecie. A nawet jest Nas wiecej. I tego zycze Wam w dalszej ciazowej drodze. Aby kazda z Nas dotrwala do terminu i bezpiecznie urodzila.

@Paula_12345 ja nie musze juz powtarzac GBS bo mam wynik badania ze go mialam czyli jestem nosicielem i mam w szpitalu powiedzieć ze mam gbs i on jest wpisany w Karcie Ciazy tak samo mialam w 1 ciazy. O dostane przed cc antybiotyk.

Ja tez juz mam zmienione plany idziemy do rodzicow moich tam beda ich znajomi i te zmoaj kuzynka z dzieckiem więc impra duza.

Dziewczyny nie jedna z Nas pragnela dotrwac do Sywlestra w dwupaku. I zobaczie jak cudownie jestesmy dalej wszystkie w komplecie. A nawet jest Nas wiecej. I tego zycze Wam w dalszej ciazowej drodze. Aby kazda z Nas dotrwala do terminu i bezpiecznie urodzila.
Jak robiłaś test na gbs? Ja miałam wymaz z pochwy i też jestem po leczeniu, ale wiadomo - gbs wraca, więc muszę mieć wpisany w książeczce. Problem w tym, że położna nie chciała tego zrobić, bo ponoć gbs się sprawdza jakąś inną drogą, no i zgłupiałam. Lekarz powiedział, że przed cc dostane antybiotyk, ale w ksiażeczce nie mam wpisanego :(

Dziewczyny, też dołączam się do życzeń. Żeby w kolejnym roku wydarzyła się magia i przestało boleć, skracać się, mięknąć, twardnieć, żebyśmy pożegnały stresy i jedna po drugiej zaspamowały to forum zdjęciami różowych bobasów, a jedynym problemem była decyzja - materacyk z gryki, kokosu czy pianki.

Kochana jak amsz wynik z wymazu z pochwy/szyjki z gbs to na tej podstawie lekarz wpisuje w karte ciazy (moj zrobil to na czerwono) i to juz podstawa w szpitalu. Biore tez w razie w ten wynik. Z jednej strony lekarz w 1 ciayz mi mówił ze jak juz wtedy miałam gbs to w kolejnej ciazy tez powinnam o tym mowic.

Kochana jak amsz wynik z wymazu z pochwy/szyjki z gbs to na tej podstawie lekarz wpisuje w karte ciazy (moj zrobil to na czerwono) i to juz podstawa w szpitalu. Biore tez w razie w ten wynik. Z jednej strony lekarz w 1 ciayz mi mówił ze jak juz wtedy miałam gbs to w kolejnej ciazy tez powinnam o tym mowic.
Widzisz, no to mi położna nie wpisała. U mnie w klinice jest tak, że wszystkie wyniki ogarnia położna przed wizytą i wpisuje albo w książeczkę albo w system i lekarz to potem widzi na ekranie u siebie. Chyba mu to po prostu zgłoszę przy następnej wizycie, żeby sam wpisał.

Ja tez tak mam. I ona wpisala w karcie ciazy jest miejsce na gbs.. A 2 lekarz wpisal na glownej stronie karty na czerwono.

reklama
Do góry