reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Wiewióreczka87 u mnie skurcze zawsze były bolesne, to od razu w ten sposób skojarzyłam.

Chyba wszystkie będziemy miały dość niespokojne dzieci przez to, co przechodzimy. Znajomy mnie trochę przeraził, że jego miesięczne dziecko cały czas się drze, dwoje rodziców + teściowa nie mogą sobie dać rady. Uspokaja go tylko taka bardzo głośna suszarka albo odkurzacz, które muszą być włączone zawsze jak dziecko śpi. Nie ma mowy o jakichś misiach szumisiach. Cała trójka na granicy wyczerpania. Miejmy nadzieję, ze to sprawy losowe i u nas będzie lepiej.

@Zzzzzz piękne zdjęcie:)
@BaskaW mam ostatnio dokładnie takie przeszywające kłucia po bokach brzucha, zwłaszcza po prawej stronie. Często wybudza mnie w nocy. Miałam dziś wizytę i to najprawdopodobniej blizna po cc. Lekarz dodatkowo zrobił usg nerek (moich) bo tam też biegną moczowody i zlecił posiew moczu oraz crp. Też mam zlecenie na p/ ciała hiv oraz hbs mimo, że już robiłam.
@Audia20 Twoje obawy są zupełnie normalne. To moje drugie dziecko a też zaczynam się bać jak to będzie.
@Magdalenams czasem czuję taki ucisk a mimo to szew cały czas mocno trzyma. Taki galaretowaty śluz miałam w tygodniu gdy rozwarła się szyjka (była infekcja) ale było go dużo i przez kilka dni.
@Zzzzzz @Paula_12345 już niedługo świętujemy 30 :D

@Wiewióreczka87 u mnie skurcze zawsze były bolesne, to od razu w ten sposób skojarzyłam.

Chyba wszystkie będziemy miały dość niespokojne dzieci przez to, co przechodzimy. Znajomy mnie trochę przeraził, że jego miesięczne dziecko cały czas się drze, dwoje rodziców + teściowa nie mogą sobie dać rady. Uspokaja go tylko taka bardzo głośna suszarka albo odkurzacz, które muszą być włączone zawsze jak dziecko śpi. Nie ma mowy o jakichś misiach szumisiach. Cała trójka na granicy wyczerpania. Miejmy nadzieję, ze to sprawy losowe i u nas będzie lepiej.
O matko! To przechlapane, już wyobraziłam sobie ten odkurzacz włączonyo_O Mam nadzieję, że w nagrodę za stres wszystkie będziemy miały spokojne dzieci.

Moaj corka byla bardzo placzliwa tak przez 4 msce od urodzenia wiec wiem o czym mowisz. Mialam dosc ja i Maz. Tez mama pomagala ale w nocy to byl koszmar codziennie do 3 godz nie bylo spania. W dzien caly czas na cycku chciala byc ja mialam dosc. Moje sutki to az dziury mialy. Mowia ze jak 1 dziecko niegrzeczne za malego to drugie bedzie grzeczne. Mam taka nadzieje. W brzuchu jest grzeczny ale to może przez lozysko ktora jest na scianie przedniej i amortyzuje uderzenia.

@olamakota takie bole klucia po bokach mam od kiedy mualam 1 cc. A te klucia sa po prawej stronie na wysokosci pepka. Ja mam jakis ciężki ten tydzien od wizyty zamiast sie cieszyc to sie schizuje. Jitro zacz6nam 32 tc i zaczelam miec jakies obawy. Boje sie wszystkiego.

@Naysan ja pierwsza ciążę miałam stresująca a od 30 tc co trochę wylam a mój młody od urodzenia chwalony bo bardzo grzeczne dziecko z niego ;) do pól roku to nawet bym powiedziała że wzór i ideał także każdemu takiego życzę ;)

@olamakota takie bole klucia po bokach mam od kiedy mualam 1 cc. A te klucia sa po prawej stronie na wysokosci pepka. Ja mam jakis ciężki ten tydzien od wizyty zamiast sie cieszyc to sie schizuje. Jitro zacz6nam 32 tc i zaczelam miec jakies obawy. Boje sie wszystkiego.
Baska jesteś już w pięknym tc. Ja tylko liczę tygodnie od wizyty do wizyty...

Jeszcze tylko 2-3 tygodnie a będzie już całkowicie bezpiecznie czyli tuż, tuż:)
Dziś się dowiedziałam, że szew ściągają w 36 tyg. i niestety czasem w narkozie. Rozmawiałam z lek. o ewentualnym cc bo niby zmieniły się rekomendacje i podobno mam się nie martwić bo zrobi wszystko, żebym ze względu na przejścia je miała. Ja oczywiście schizuję, że będzie inaczej.
Też mam ogromny brzuch i jak wstanę to tak mi ciągnie do dołu jak kamień. Częściej biorę no -spę. Czuję też takie poluzowanie we wszystkich stawach jakby były z waty. W tamtej ciąży miałam tak pod koniec a teraz już w 29 tc

reklama
I
Jeszcze tylko 2-3 tygodnie a będzie już całkowicie bezpiecznie czyli tuż, tuż:)
Dziś się dowiedziałam, że szew ściągają w 36 tyg. i niestety czasem w narkozie. Rozmawiałam z lek. o ewentualnym cc bo niby zmieniły się rekomendacje i podobno mam się nie martwić bo zrobi wszystko, żebym ze względu na przejścia je miała. Ja oczywiście schizuję, że będzie inaczej.
Też mam ogromny brzuch i jak wstanę to tak mi ciągnie do dołu jak kamień. Częściej biorę no -spę. Czuję też takie poluzowanie we wszystkich stawach jakby były z waty. W tamtej ciąży miałam tak pod koniec a teraz już w 29 tc
Kochana no wlasnie ja sie chyba ta cc tak zdenerwowalm i zawiodlam. Ze lekarz nie dal mi odp co i jak. Tylko powiedzial ze cc sie robi w 39 tc. Ze szew sie sciaga w 37 tc. I mnie puszcza do domu. A ja jak do donu jak ja jestem po 2 cc. Zdenerwowalam sie tym ze nic nie wiem ze sie boje o blizne. Ech byle do następnej wizyty i zeby juz siw cos dogadac. Boje sie o siebie i dziecko. Mam daleko do szpitala. Lekarz powiedzial ze na pewno nie wytrzymam do 39 tc i ze musi sie zastanowic jak to rozwiazac by maly tez juz byl wydolny oddechowo.

Do góry