reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzięki za odpowiedzi. No właśnie ile mam tyle zdan na temat laktatorow ;)) moze faktycznie najpierw zakupie inne rzeczy a na koncu laktator :)
@Naysan jak mnie przyjmowali tydzień temu do szpitala to Zuza ważyła 1050 i się przerazilam bo wyczytałam w necie ze powinna ważyć 1200g w 50 centylu. Brzuch faktycznie był średniej wielkości w porównaniu z innymi brzuchami mam na patologii. Wyczytałam, ze trzeba pić duzo tłustego mleka. Ja mleka nie mogę więc jadlam pol gorzkiej czekolady i pilam 2 kubki xxl czekolady z automatu.
Później badal mnie ordynator który wyśmiał mnie bo powiedzial ze dziecko ma idealna wage. W każdym razie brzuch od tygodnia mi mega urósł nie wyobrażam sobie że może być większy. Może zacznij jeść bardziej kaloryczne rzeczy. Nie mowie o śmieciowym jedzeniu ale np. tlustrzym. Zazdroszcze tym co nie przytyly przez swieta.

@BaskaW dzieci rosną skokowo tzn jednego tygidnia mniej innego bardzo dużo. Wszystko u Ciebie okej.

reklama
Dziewczyny kolejny temat wyprawkowy wrzucam na tapetę: laktator- elektryczny/manualny pojedynczy/podwójny? Kto pomoże?
Ja zamówiłam sobie tomee tepee laktator elektryczny, miał dobre opinie to kupiłam.
Zobaczymy jak sie bedzie sprawował. W razie czego w tym szpitalu co rodzę można sobie jeszcze wypożyczyć.

U mnie już dzisiaj 31 tc. 04.01 kontrol zobaczymy w jakim.stanie bedzie szyjka.

Dziewczyny, wychodzę ze szpitala :) Dziś był mój gin prowadzący, zrobił badanie i szyjka 34 mm, czyli nic się nie zmieniła w stosunku do jego badania sprzed tygodnia. A w międzyczasie u innych lekarzy była o centymetr krótsza! No brak słów. Niepotrzebnie święta spędziłam w szpitalu, a tak chciałam być na wigilii z moim tatą chorym na raka... Niepotrzebnie się nastresowałam. Niepotrzebnie faszerowali mnie psychotropami na wyciszenie macicy, które i tak nic nie dawały. Plus to sterydy na płuca i kroplówki magnezowe (mimo że też nie podziałały). I że zrobili posiew z szyjki. Następna wizyta 7 stycznia u profesora w Poznaniu.
Jestem już wypisana ale jeszcze leżę w wyrku i robię krzywą cukrową.
Boję się w domu wejść na wagę. Przez tydzień leżałam i wpie*dalałam - sorki, ale nie da się tego nazwać inaczej ;)

Wiewioreczka i Audia cieszę sie, ze:-) u Was dobre wiesci:-)
Nasze samopoczucie duzo zalezy od tego w jakim stanie sa nasze umysly. Dalabym uciac sobie reke, ze gdybysmy nie mialy nakazane lezec i oszczedzac sie, to bysmy mialy o połowę mniej zmartwien, bo bysmy normalnie funkcjonowaly i nie myslaly o tym, ze poczulysmy jakieś uklucie czy ze coś zabolalo.

IMG_20181227_112936.jpg

U mnie 29+3 i jest naprawdę wielki brzuch :O

Ja wszystkie badania robilam na poczatku ciazy, teraz powtarzalam na przeciwciala a tak to tylko robie morfoligie i mocz.
Ja tez robilam na poczatku ciazy te badania a teraz kaze mi powtorzyc. Robilam tez juz 2 razy toksoplazmoze bo jej nie mialam. Stad sie zastanawiam po co takie badania typu hiv znowu.

reklama
Do góry