reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Baska co do Twoich kluc, przeszlo Ci?
Ja kiedys miałam takie nieprzyjemne klucia brzucha, po kapuscie zasmażanej:-/ I tez wtedy strachu sie najadlam, bo nie wiedzialam co to jest, klulo mnie po bokach. Moze masz niestrawnosc?
Wiewioreczka ja mam 31tc i spie glownie na plecach, bo jak położę sie na lewym boku to boli mnie brzuch i sie napina. Mam nadzieje, ze nie wplynie to zle na maluszka

reklama
@Kleo83 to dobrze, że mówisz! Ja na jakimś durnym forum przeczytałam, że broń Boże leżeć na brzuchu po 24 tc, a co dopiero spać. Ale na bokach mam napinanie, więc chyba te plecy lepsze :)

Klucie nie przeszło. Ono nie jest stale. Czasami jak sie rusze albo zmienie pozycje. Takie ciagnace klucie. Przez chwile i przestaje. Powiem Wam ze przez te 3 dni bardzo czulam szyjke jaka jest opuchnięta tak jakby sie szew wzynal w nia przy chodzeniu wiec lekarz dobrze stwierdził ze jest opuchnieta. Brzuch odziwo sie nie stawia. I do dzisiaj duzo leze na plecach. Nie ma co sie tym przejmowac ze niby tylko na lewym boku. Powiem Wam szczerze ze dzisiaj zobaczylam siw cala w lusterku i mam juz taki brzuchol ze szok.

Co za szurnięta lekarka. Takie osoby trzeba natychmiast konfrontować z ich słowami, żeby im się nie wydawało, że wszystko im ujdzie na sucho.
Słuchaj, takie drżenie może być od niedoborów - robili Ci w szpitalu testy? Ale może też być od stresu lub zmęczenia. Mi też w stresie wszystko drży. Może skorzystaj z okazji i nim zaczniesz przyjmować suple, zapytaj lekarza, co sądzi?
Magnezu nie uznaja, wiec o potas nawet nie pytam.. troche poczytalam i wiem ze nie zaszkodi. W ciazy zapotrzebowanie rosnie, a ja jestem w blizniaczej i w dodatku po czasie kiedy mialam mega stresy bo strata w czerwcu i ciezko bylo... dodatkowo w ciazy zaleca sie suplementacje potasem. Nie biore duzo podstawowa dawke kupilam jakis naturalny dozwolony w ciazy. Zobaczymy. Magnez mam zalecony z innej IP od lekarza bardzo dobrego wiec biore i tu nawet nie gadam. Gadalam z moja gin kazala zaufac temu starszemy lekarzowi i zobaxzyc co bedzie dalej sie dzialo dac sie obserwowac tylw ile trzeba i nie przejmować młodymi glupimi lekarzami ktorzy nie wiedza co widza :_

Hej kochane :) od 5 tyg m szew jestem w Holandii w moim regionoe nie sprawdzaja juz szwu do konca chyba ze sie cos dzieje, wczoraj mialam tak wzdety brzuch mega napieta skoee ze sie zmartwilam wiec pojechm to spr noi takim sposobem spr mi szew :p i szyjke :) niby jak zakladali to bylo 20 a nawet i 19 nm a wczoeaj 35 mm czy tp jest mozliwe? Jak to jest, ja sie kompletnie na tym nie znam mialan 37 caly czas co yydz gora 2 mierzona od 12 tyg. W 18 tyg miala 32 mierxona na tym damym sprzecoe 4 dnpotem te 19 na innym decyxja o szwie 21 listopada zaloxyli mi szew wczoraj mierzona szyjka 35 co myslicie ? Tam wyzej czytal ze szyjkowe ekdpertki jestescie hege :) pozdrowionka :)

reklama
Dziewczyny kolejny temat wyprawkowy wrzucam na tapetę: laktator- elektryczny/manualny pojedynczy/podwójny? Kto pomoże?

Do góry