reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja też w temacie blizn nie jestem obeznana, choć pewnie niebawem też mnie to będzie dotyczyło, bo mam bliznę pooperacyjną taką samą jak po cc, chociaż może i gorszą, bo mi zapowiedzieli, że poród sn nie wchodzi w grę, a po cc niektórzy lekarze się godzą na naturalny poród.
Ogólnie z tego co czytałam jedynym sposobem, żeby się ustrzec przed problemami w tym wypadku jest oszczędzający tryb życia - zero podnoszenia czegokolwiek i jak najmniej schylania się. Samo leżenie powinno pomóc, więc jeśli się niepokoisz to staraj się może do najbliższej wizyty jak najmniej wstawać, nie angażować mięśni brzucha za bardzo, wszelkie ruchy wykonywać ostrożnie.

reklama
Ja nadal w szpitalu, przrd wczoraj i wczoraj z rana bylo lepiej, od wczorajszego popoludnia bol okropny... badanie na fotelu ok z dziecmi ok, usg szyjki - "szyjka chyba ma rozwarcie.. ale nie wiem moze to sluz no nie wiem.. do obserwacji" ja wpadlam w placz lekarka sie po mnoe wydziera dobrze ze byl maz zaczela sie wypierac ze ona o rozwarciu nie mowila.... inny gin obejrzal zdjecia z usg ktore zrobila i zadnego rozwarcia tam nie widział wiec sie uspokoilam. Nie wiem co ona tam widziala.... i o co chodziło troche mi to siedzi w glowie ze moze cos sie dzieje... ale nie wiem nic procz modlitwy i wiary mi nie zostalo :(

Podejrzewam u siebie niedobor potasu. Dzis M przywiezie tabletki z potasem i zobaczymy. Bpla mnie miesnie mam skurcze drza mi uda i miesnie plecow... mam nadzieje ze to jednak niedobor czegos powoduje te glupie bole

Cześć Kochane :*
Ja dalej w szpitalu. Miałam 4 usg szyjki w co dwa dni. Mój gin (uważam, że najlepszy) zmierzył część zamkniętą na 34 mm. Inny na 25 mm (zawał serca). Inny na 28. I jeszcze inny dzisiaj - hit - na 39 mm. Powiedzcie co ja mam o tym myśleć? Bo już nie wierzę żadnemu :) Aczkolwiek zawsze lepiej usłyszeć tak dużo, nawet jeśli pomiar przestrzelony, niż w drugą stronę. To błędy pomiaru czy szyjka się poprawiła? Wszyscy mierzą na tym samym, bardzo dobrym, sprzęcie.

@Oczekujaca123 masakra co za stres! Mnie też jeden konował nastraszył w szpitalu w 16tc powiedział ze mam rozwarcie szczeline. Okazalo sie ze nic nie mam i wierzę, że u Ciebie jest szczelnie!

@Oczekujaca123 masakra w tym szpitalu..kup sobie aspargin i bierz i magnez mi to pomoglo..bardzo Ci wspolczuje ze jestes w takiej niepewnosci. W ktorym tyg juz jestes?? Moze to nie rozwarcie tylko masz miekka szyjke? Dziwne te bole u Ciebie. Nikt nie wie co Ci jest.

@Oczekujaca123 tak jak mówią dziewczyny, bierz aspargin. Współczuję stresu...mnie też o mało o zawał nie przyprawili jak z rozwarcia Y zrobiło się rozwarcie U i szyjka krótsza o 9 mm w ciągu 2 dni... A jaki opieprz dostałam jak zapytali dziś rano czy w nocy były skurcze, a ja że nie wiem, bo po Relanium spałam jak zabita, ale obudziłam się z twardym brzuchem - "jakby były skurcze, to by Pani wiedziała!" ;)

Ogólnie podczas pobytu podali mi 3 kroplówki magnezowe, sterydy na płucka, a teraz duphaston 3x1, aspargin 2x3, nospa forte 3x1, relanium 2x1 i jeden zastrzyk spasmolina+paracetamol+coś jeszcze, po czym przespalam cały dzień.

Dziewczyny ratunku! Od wczoraj czuje przy zmianie pozycji klocie takie promienujace w brzuchy po prawej stronie brzucha wysoko tam w okolicy mam chyba lozysko. Nie jest to bol staly kilkanascie razy wystapil. Macie tak??

Dziewczyny ratunku! Od wczoraj czuje przy zmianie pozycji klocie takie promienujace w brzuchy po prawej stronie brzucha wysoko tam w okolicy mam chyba lozysko. Nie jest to bol staly kilkanascie razy wystapil. Macie tak??
Przy każdym przekręceniu się czy zmianie pozycji coś mnie boli lub kłuje, więc jedyne co mogę poradzić, to żebyś nie panikowała. Tym bardziej wyobrażanie sobie, że to łożysko nie pomaga - łożysko chyba rzadko daje oznaki bólowe dokładnie tam, gdzie jest umiejscowione, raczej to są uogólnione bóle brzucha lub pleców. Poza tym przy łożysku ból najczęściej jest bardzo ostry. Kiedy masz wizytę? Kiedyś miałam straszną schizę, bo naczytalam się o takim zjawisku jak przewlekłe odklejanie się łożyska, ale regularne usg powinny coś takiego wykluczyć, a Ty przecież całkiem niedawno miałaś robione, nie?

reklama
Ja nadal w szpitalu, przrd wczoraj i wczoraj z rana bylo lepiej, od wczorajszego popoludnia bol okropny... badanie na fotelu ok z dziecmi ok, usg szyjki - "szyjka chyba ma rozwarcie.. ale nie wiem moze to sluz no nie wiem.. do obserwacji" ja wpadlam w placz lekarka sie po mnoe wydziera dobrze ze byl maz zaczela sie wypierac ze ona o rozwarciu nie mowila.... inny gin obejrzal zdjecia z usg ktore zrobila i zadnego rozwarcia tam nie widział wiec sie uspokoilam. Nie wiem co ona tam widziala.... i o co chodziło troche mi to siedzi w glowie ze moze cos sie dzieje... ale nie wiem nic procz modlitwy i wiary mi nie zostalo :(

Podejrzewam u siebie niedobor potasu. Dzis M przywiezie tabletki z potasem i zobaczymy. Bpla mnie miesnie mam skurcze drza mi uda i miesnie plecow... mam nadzieje ze to jednak niedobor czegos powoduje te glupie bole
Co za szurnięta lekarka. Takie osoby trzeba natychmiast konfrontować z ich słowami, żeby im się nie wydawało, że wszystko im ujdzie na sucho.
Słuchaj, takie drżenie może być od niedoborów - robili Ci w szpitalu testy? Ale może też być od stresu lub zmęczenia. Mi też w stresie wszystko drży. Może skorzystaj z okazji i nim zaczniesz przyjmować suple, zapytaj lekarza, co sądzi?

Do góry