reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Malinova Witaj :-) a jak długa jest aktualnie Twoja szyjka?

I tu dziewczyny mamy kolejny dowod, że zazwyczaj niewydolnośc szyjki postępuje szybciej w kolejnej ciąży. Moim marzeniem jest to, żeby mały urodził się cały i zdrowy i to na pewno ostatnia ciąża.

reklama
Milly na początku miała 4cm, potem w ciągu miesiąca skróciła się o 1cm. Teraz mi nie mierzyła, bo mówi, że z pessarem nie ma sensu.
Ważne, że jest w pessarze.

W poprzedniej ciąży to się stało nagle, na jednej wizycie była ok, a potem już jej nie było. Dostałam sterydy na płucka i po 36t wypuścili mnie ze szpitala.Potem nie oszczędzałam się, wręcz robiłam wszystko by urodzić żeby ciśnienie nie wzrosło bardziej.
I jakimś cudem chodziłam z tym rozwarciem 4 tygodnie.

Dlatego teraz po 32 t już będę dużo spokojniejsze, bo wiem, że miesiąc i bez szyjki da się przeżyć

Malinova jestem tego samego zdania :-) więc jeszcze 9 tygodni i wrzucamy na luz.

Tyle nas się tu zbiera...mój Gin mówił ze niewydolnośc staje się coraz większym problemem, już nie tak skrajnym jak 10 lat temu.

Jak mi babcia opowiada jak w 9 mscu żniwa robiła to mi się wierzyć nie chce. My jak z jajkiem lezymy

Mitaginka ja też miałam iść do dentysty ale właśnie zawsze coś, mam jeszcze zaległy bilans 2 latka, glukozę też muszę zrobić i jak tu leżeć?;-)

Milly moja mama, powiedziała mi, że pierwsze słyszy o jakiejś niewydolności. Dla naszych babć to już chyba w ogóle coś nie z tej ziemi.
Aż się boję myśleć co będzie gdy nasze maluchy dorosną i same będę decydować się na ciążę.

Dziewczyny bierzecie Nystatynę profilaktycznie czy może coś innego?

reklama
Warto przed luteiną myć się Lactacydem tam jest kwas mlekowy i dobrze chroni przed infekcjami. Mnie też czeka furagin bo też mam bakterie w moczu. Mimo że cały czas łykam Zuravit.

Do góry