reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Szczerze ja nie czuje żadnej różnicy po tej kroplówce oprócz tego, że mega chce mi sie spac. Brzuch mam dalej twardy i się stawia :/ nic z tego nie rozumiem. A nie chwaliłam się ale mój mały syn wcale nie jest taki mały bo ma już az 1400 gram i pani doktor oceniła termin na 22.02 :)

Szczerze ja nie czuje żadnej różnicy po tej kroplówce oprócz tego, że mega chce mi sie spac. Brzuch mam dalej twardy i się stawia :/ nic z tego nie rozumiem. A nie chwaliłam się ale mój mały syn wcale nie jest taki mały bo ma już az 1400 gram i pani doktor oceniła termin na 22.02 :)
Ja tez mam termin na 22.02.2019 z usg. A mieisaczka 21

Co do posiewu to poprosze go na następnej wizycie czyli 27.12 :) powiem, że chce wykonać na własna reke i tak za wszystko płace sama tylko, zeby mi go pobrał.
Po luteinie jest wydzielina - rozpuszczona tabletka :p

@Audia20 jak chcesz zrobić sama, to możesz w labie, tylko muszą mieć opcję badań ginekologicznych, nie musisz czekać do wizyty. Podobno powinno się co miesiąc robić w ciąży. Co lekarze mówią w sprawie niedzialającej kroplowki?
@marzec.2019 też bym chętnie spała bez majtek, ale musiałabym prac pościel codziennie, tyle tego jest :(

Ja tez od razu nie mialam poprawy po kroplowce, moze dopiero po 2-3 dniach. Ale niedlugo zaczal napinac mi sie brzuch, to byl 20tc i tez panikowalam. Brzuch caly czas mi twardnieje, raz dluzej raz krócej. Teraz mam 29tc. Biore tylko magne b6 i nospe jak cos mnie niepokoi.

Wlaśnie przez fb dowiedziałam sie ze znajoma urodzila 5te dziecko :O Poprostu zazdraszczam zdrowia i predyspozycji, naprawde. Musiala na pewno sie nalatac przy tej czworce w tej piatej ciąży.

reklama
@Audia20 jak chcesz zrobić sama, to możesz w labie, tylko muszą mieć opcję badań ginekologicznych, nie musisz czekać do wizyty. Podobno powinno się co miesiąc robić w ciąży. Co lekarze mówią w sprawie niedzialającej kroplowki?
@marzec.2019 też bym chętnie spała bez majtek, ale musiałabym prac pościel codziennie, tyle tego jest :(

No to poszukam u siebie w mieście jakieś laboratorium gdzie takie coś wykonują :-)
Póki co nic bo nikogo nie było, może jutro się coś dowiem. Dziś miałam też ktg ale nawet nie wiem czy coś pokazało. Czuje sie trochę tak jakbym była w strefie zabronionej rozmowami xD nawet na sali nikt do siebie nic nie mówi z pacjentek :p

Do góry