reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ach jest i pokoj jeszcze sprzątanie.

Załączniki

• 20181209_130448_Film3.jpg
    20181209_130448_Film3.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 72
  • 20181209_130422_Film3.jpg
    20181209_130422_Film3.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 68
Moje zakupy. Moze Wam sie przyda.

Załączniki

• Capture+_2018-12-09-13-10-24.png
    Capture+_2018-12-09-13-10-24.png
    40,5 KB · Wyświetleń: 66
  • Capture+_2018-12-09-13-10-09.png
    Capture+_2018-12-09-13-10-09.png
    47,9 KB · Wyświetleń: 59
  • Capture+_2018-12-09-13-10-01.png
    Capture+_2018-12-09-13-10-01.png
    42,9 KB · Wyświetleń: 66
  • Capture+_2018-12-09-13-09-49.png
    Capture+_2018-12-09-13-09-49.png
    40,8 KB · Wyświetleń: 61
  • Capture+_2018-12-09-13-08-58.png
    Capture+_2018-12-09-13-08-58.png
    48,5 KB · Wyświetleń: 62
Z leków wyczytałam dobre opinie o czopkach evaq. Są też takie wlewki melilax miodowe i muszę spróbować bo też mam stres przy każdej wizycie w toalecie. Jem wszystko o czym napisałaś, dołożyłam olej lniany i odstawłam na próbę witaminy na dwa dni i jest jakby trochę lepiej.
Jeszcze wyczytałam o kiślu Laximama który zamierzam jutro kupic. Ja biorę aż 5 tabletek duphastonu, mysle że to może być problem, ale za to nie mam twardnien i skurczy, wiec na razie nie zmniejszam dawki. I tak już zmniejszyłam o 1.
@Zzzzzz a gdzie chcesz rodzic, w Bogucicach? Ja prawdę mowiac mam tak dość tej ciazy że mam nadzieję na poród między 36 a 38 tyg :p

W 24 tyg jakos lepiej na serduszku bo dziecko ma szansę w razie wu przeżyć.

Wszedzie pisza ze najtrudniejszy pierwszy trymestr moim zdaniem najtrudniejszy jest 2 trymestr.
Znalazłam taki wpis z tabelką odnośnie przeżywalności wcześniaków, do której czasem zaglądam dla pocieszenia. Nie ma tu niestety podanego żadnego naukowego źródła
Link do: Wcześniejszy poród? Jakie szanse ma wcześniak na przeżycie w zależności od tygodnia ciąży. / Porady matek Canpolu / Strona główna - Canpol babies

reklama
Znalazłam taki wpis z tabelką odnośnie przeżywalności wcześniaków, do której czasem zaglądam dla pocieszenia. Nie ma tu niestety podanego żadnego naukowego źródła
Link do: Wcześniejszy poród? Jakie szanse ma wcześniak na przeżycie w zależności od tygodnia ciąży. / Porady matek Canpolu / Strona główna - Canpol babies
Niestety to nie sa prawdziwe informacje... :(
Ja widzialam aktualne statystyki przezyc z maja 2018r ... w 23tc przezycie wg statystyk to mniej niz 10%. Tylko przezycie... nie mowiac juz o tym, ze mniej niz 3%jest w stanie normalnie funkcjonować. Statystuki czesto nie obejmuja tego jak fubkcjonuje taki wczesniak potem. Nie odniose sie do reszty, ale prawda jest taka, ze wazne aby dziecko moglo godnie zyc a nie tylko przezyc... przynajmniej dla mnie
Wiec trzymajmy sie , ze nam sie uda wytrwac jak najdluzej ! Byle do momentu w ktorym konkretnie nasze dziecko (to mega indywidualna sprawa) ędzie moglo samodzielnie i bez opoznien funkcjonowac ;)

Ja dopiero na początku tej drogi i z kazdym dniem przerazona, le wierze , ze jakos to bedzie ;)

Do góry