reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@izaiv1985 Musi być dobrze, choc wiem ze jest ciężko. Najważniejsze że udało sie zalozyc szew drugi raz. A mialas jakies objawy tego że poprzedni Ci sie zsunal? Jakies plamienia itp?
żadnych plamien nie miałam, ale przy zakładaniu luteiny czułam, że jestem w środku bardzo miękka i przy najmniejszym ruchu bardzo bolało mnie spojenie lonowe.

żadnych plamien nie miałam, ale przy zakładaniu luteiny czułam, że jestem w środku bardzo miękka i przy najmniejszym ruchu bardzo bolało mnie spojenie lonowe.
Masz tam jeszcze wszystko rozdraznione, daj sobie czas, wygoi sie i będziesz czuc sie duzo lepiej. Straszne sa te wszystkie odczucia zanim organizm wroci do normalnosci, duzo stresu trzeba przejsc, duzo niewiadomych. Ale wszystko trzeba jakos wytrzymac.

No to dziewczyny u mnie bedzie i mikolajkowy prezent jednak. Moi Rodzice pojechali kupić panele do pokoju Naszego synka i farby. Wiec na weekend kończymy pokoj. Jestem im wdzieczna bo wszedzie robimy takie same panele a one sa troche drogie a my tacy splukani przy tej Naszej kochanej ciazy:)
Super, niech pomału pokoik sie robi i Wam cieplo na serduszku:-) To sa właśnie rodzice!

@izaiv1985 @Kleo83 U mnie jest tak że jak wstaje do wc to pobolewaja mnie tak jakby pachwiny dolne. Tak jakbym szpagat zrobila i miala zakwasy. Ciezko to opisac. Teraz juz coraz rzadziej ale po zabiegu pierwszy tydzien to w ogole pewnie sie nie czulam. W ogole wydawalo mi sie ze wyraznie ten szew czuje - tak jakbym miala cos tam gleboko w pochwie jak lezalam na boku ze zlaczonymi nogami.Teraz o dziwo tego prawie nie czuje co mnie znowu martwi :/

Ale ja nie lubie tego Macmiror. Ostatnio go aplikowalam 2 dni temu i dostalam takiegi pieczenia po nim i juz 2 dzien to czuje. Masakra chyba zaprzestane na jakis czas go brac.

Ta grupa powinna nazywać się skracająca się szyjka - szwy
Ja chyba jestem tu jedyna co mam tylko skurcze i stawianie się macicy bez skracania szyjki
Stały ból po lewej stronie poniżej żeber to pewnie od kopnięć hm? Od 3 w nocy mnie tak boli w tym miejscu, mam nadzieję że to tylko skutek rozpychania szłapek małego lokatora :)

Ta grupa powinna nazywać się skracająca się szyjka - szwy
Ja chyba jestem tu jedyna co mam tylko skurcze i stawianie się macicy bez skracania szyjki
Stały ból po lewej stronie poniżej żeber to pewnie od kopnięć hm? Od 3 w nocy mnie tak boli w tym miejscu, mam nadzieję że to tylko skutek rozpychania szłapek małego lokatora :)
Tez mam bóle i skurcze tym ze skraca mi sie szyjka... Pod żebrami mnie jeszcze nie bolało. Moja kopie w dole.

reklama
@izaiv1985 @Kleo83 U mnie jest tak że jak wstaje do wc to pobolewaja mnie tak jakby pachwiny dolne. Tak jakbym szpagat zrobila i miala zakwasy. Ciezko to opisac. Teraz juz coraz rzadziej ale po zabiegu pierwszy tydzien to w ogole pewnie sie nie czulam. W ogole wydawalo mi sie ze wyraznie ten szew czuje - tak jakbym miala cos tam gleboko w pochwie jak lezalam na boku ze zlaczonymi nogami.Teraz o dziwo tego prawie nie czuje co mnie znowu martwi :/
jak miałam tak samo, po zabiegu jesteśmy w środku opuchnięte, więc dlatego tak intensywnie czujemy w którym miejscu jest szew. Z czasem opuchlizna schodzi, więc przestajemy ja czuć. Nie ma czym się martwić, wszystko idzie w dobrym kierunku ;)

Do góry