Wiewióreczka87
Fanka BB :)
A wymaz z szyki można pobrać przy braniu dopochwowej luteiny?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeśli o 19:00 będziesz mieć pobierany materiał, to spokojnie rano możesz wziąć. Kurcze, mój lekarz nigdy mi nie robił wymazu, zawsze mnie kieruje do centrum mikrobiologii z tym.@Naysan jeszcze nigdy nie miałam posiewu, jutro pierwszy raz chcę zrobić. Gina mam na 19 - mogę wziąć rano Lutkę?
Jak dobrze, że jest to forum...
Mi w Diagnostyce przyjęli właśnie 1/4 kubka. Każdy lab inaczej pewnie.
Próbowałam dziś zrobić posiew moczu, ale przy mojej aktualnej pojemności pęcherza okazało się, że nie bardzo jestem w stanie tyle nasikać - w nocy wstaje po kilka razy. Tak więc ostatecznie zrobią mi tylko badanie ogólne, a posiew następnym razem, muszę wykombinować, jak to zrobić.
Co do mierzenia szyjki w połówkowych - teraz są zalecenia, żeby to robić, ale jak dzwoniłam po różnych miejscach, żeby się umówić, to nigdzie nie było takiej praktyki. Wydaje mi się, że jak się zgłosi, że ma się w tym temacie obawy, to powinni zmierzyć, no kurde, przecież lekarz powinien czuć jakąś odpowiedzialność. W pierwszym trymestrze to jeszcze jestem sobie w stanie wyobrazić, że przy braku wskazań odmówi, ale przy połówkowym? Przecież to jest ten moment, kiedy nawet w całkowicie zdrowych ciążach zaczyna się kontrolować szyjkę.
Dziewczyny jak robicie z nospa? Ja np jak biore 3x1 nospy max to jest max dawka dzienna i np boli brzuch i musze wziac 4 tab?? Moge?? Czy lepiej pozniej omonac jedna dawke?